Annonce
Kultur

Festivalchef:- Kashmir er det vigtigste danske band i nyere tid

Brian Nielsen var manager for Kashmir fra indspilningen af "Zitilites" og til umiddelbart før indspilningen af "No Balance Palace". Det sidste job i den ombæring var aftalen med produceren Tony Visconti. Foto: Simon Staun
Festivalchef Brian Nielsen anser danske Kashmir for et absolut hovednavn på næste års Tinderbox og Northside.
Annonce

1. Hvad betyder det for Down The Drain Group, at Northside og Tinderbox som de eneste festivaler i 2020 præsenterer Kashmir?

- Det bliver ganske enkelt ikke større for os, når så legendarisk et band som Kashmir vælger at give sine eneste to festivalkoncerter på Tinderbox og Northside.

2. Hvilke forventninger har du til Kashmir i Tusindårsskoven (og i Aarhus)?

- Jeg har faktisk ikke forventninger på den måde til koncerterne, jeg er blot lykkelig for at få muligheden igen, da det er så lang tid siden, jeg har hørt dem live.

3. Hvorfor har bandet været savnet på den danske rockscene?

- Det er egentlig et rigtig godt spørgsmål, som jeg ikke har et entydigt svar på. For mig selv er Kashmir det mest betydende danske band i al den tid, jeg har lyttet musik. Deres evige stræben efter ny lyd, stemninger og kompositioner gør dem helt unikke og uden lige.

4. Hvor vigtig en booking er det for de to festivaler?

- Det er meget, meget eksklusivt for os, når de kun spiller to festivalkoncerter i Danmark i 2020, og vi ved ret beset ikke, om de laver mere herefter. De er selvfølgelig en headliner for os, uden tvivl.

5. I har allerede solgt Royal Arena ud en gang og næsten udsolgt til koncert nummer to, og der er få billetter tilbage til koncerten i Boxen i maj. Kommer interessen bag på dig?

- Jeg er ikke overrasket over interessen. Den havde vi fornemmet, men at bandet ligefrem skulle sælge 40.000 billetter til de tre shows på så kort tid er helt overvældende.

6. Du har været manager for bandet og var blandt andet med til at hyre produceren Tony Visconti, som stod bag "No Balance Palace", inden I stoppede samarbejdet. Hvor meget betyder Kashmir for dig?

- Jeg har så stor en kærlighed til bandets musik, at jeg for et par år siden kom til at købe den mixer, de havde i studiet, da de indspillede "The Good Life" i slutningen af 90'erne. Jeg spiller ingen instrumenter selv, og der er heller ikke en producer gemt i mig, men jeg var bare nødt til at eje den mixerpult. Den er et stykke musikhistorie, som i virkeligheden fortjener at komme på museum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce