Annonce
Kultur

Festivalchef:- Kashmir er det vigtigste danske band i nyere tid

Brian Nielsen var manager for Kashmir fra indspilningen af "Zitilites" og til umiddelbart før indspilningen af "No Balance Palace". Det sidste job i den ombæring var aftalen med produceren Tony Visconti. Foto: Simon Staun
Festivalchef Brian Nielsen anser danske Kashmir for et absolut hovednavn på næste års Tinderbox og Northside.

1. Hvad betyder det for Down The Drain Group, at Northside og Tinderbox som de eneste festivaler i 2020 præsenterer Kashmir?

- Det bliver ganske enkelt ikke større for os, når så legendarisk et band som Kashmir vælger at give sine eneste to festivalkoncerter på Tinderbox og Northside.

2. Hvilke forventninger har du til Kashmir i Tusindårsskoven (og i Aarhus)?

- Jeg har faktisk ikke forventninger på den måde til koncerterne, jeg er blot lykkelig for at få muligheden igen, da det er så lang tid siden, jeg har hørt dem live.

3. Hvorfor har bandet været savnet på den danske rockscene?

- Det er egentlig et rigtig godt spørgsmål, som jeg ikke har et entydigt svar på. For mig selv er Kashmir det mest betydende danske band i al den tid, jeg har lyttet musik. Deres evige stræben efter ny lyd, stemninger og kompositioner gør dem helt unikke og uden lige.

4. Hvor vigtig en booking er det for de to festivaler?

- Det er meget, meget eksklusivt for os, når de kun spiller to festivalkoncerter i Danmark i 2020, og vi ved ret beset ikke, om de laver mere herefter. De er selvfølgelig en headliner for os, uden tvivl.

5. I har allerede solgt Royal Arena ud en gang og næsten udsolgt til koncert nummer to, og der er få billetter tilbage til koncerten i Boxen i maj. Kommer interessen bag på dig?

- Jeg er ikke overrasket over interessen. Den havde vi fornemmet, men at bandet ligefrem skulle sælge 40.000 billetter til de tre shows på så kort tid er helt overvældende.

6. Du har været manager for bandet og var blandt andet med til at hyre produceren Tony Visconti, som stod bag "No Balance Palace", inden I stoppede samarbejdet. Hvor meget betyder Kashmir for dig?

- Jeg har så stor en kærlighed til bandets musik, at jeg for et par år siden kom til at købe den mixer, de havde i studiet, da de indspillede "The Good Life" i slutningen af 90'erne. Jeg spiller ingen instrumenter selv, og der er heller ikke en producer gemt i mig, men jeg var bare nødt til at eje den mixerpult. Den er et stykke musikhistorie, som i virkeligheden fortjener at komme på museum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lukket feriecenter tæt på åbning: Oprørte husejere stempler lejeaftale med feriecenter som ulovlig

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Slut med togdrift om søndagen

1995 Ritt Bjerregaard har i hvert fald lært én ting af sin sag med lejligheden på Vesterbro i København: Prisen for at fastholde nogle principper kan blive for stor. Derfor valgte hun i går at meddele finansminister Mogens Lykketoft, at hun giver afkald på 166.000 kroner årligt i ministerpension oven i de godt 1,2 millioner lavt beskattede kroner, som hun får som EU-kommissær. Til Fyens Stiftstidende siger Ritt Bjerregaard, at hun dybest set er modstander af, at man skal rette sig efter tilfældige stemninger, eller hvad der tidligere har været praksis. Når jeg gav affald på pensionen, var det fordi, at situationen efterhånden var blevet så hysterisk, at den skyggede for alt det, jeg skulle lave som kommissær. 1970 Det er radioens udsendelser, der trods alt vinder i konkurrencen om lytter/seernes bevågenhed, måske fordi radiolytning er lettere at kombinere med andre gøremål. Sådan lyder konklusionen af en lytter- og seerundersøgelse, som Danmarks Radio har offentliggjort. Undersøgelsen viser blandt andet, at lytterne uhyre sjældent lukker for en radioudsendelse, fordi de finder den kedelig, Det gør derimod en del seere. Tv har dog stadig meget store seertal. Over to millioner mennesker ser aftenens første tv-avis, hvorimod den sene udgaves seertal er meget afhængig af, hvilken udsendelse, der ligger umiddelbart forud. Hvis det er et populært program, er der mange, der også ser tv-avisen bagefter. 1945 Den længe ventede nedskæring af statsbanetrafikken bliver nu til alvor. I går aftes udsendte statsbanerne meddelelse om, at nedskæringen skal træde i kraft den 1. februar, og at den reducerer toggangen til 20 procent af den normale trafik før krigen. Den almindelige regel for hverdagstrafikken bliver, at der kører et tog om morgenen og et om aftenen, og om søndagen vil der slet ikke køre damptog. Forbindelsen mellem landsdelene bliver efter den nye køreplan meget vanskelig, idet der kun bliver én forbindelse daglig i hver retning – og om søndagen kan man overhovedet ikke rejse. Færgebilletterne til Storebæltsoverfarten genindføres fra 1. februar og udleveres kun i begrænset omfang.

Nordfyn

Ungt ægtepar overtager kendt Bogense-spisested

Annonce