Æggene nede i butikken er enten brune eller hvide. Det skyldes, at det er de samme fem-seks racer, som bliver brugt til æggeproduktion i Danmark. Hønseracerne er udvalgt, fordi de har en høj produktion af æg, og disse høns lægger oftest brune eller hvide æg.
De grønne og blå æg bliver typisk lagt af racefjerkræ, som bliver holdt på hobbyplan. Der er ingen forskel i smagen. Men det er sjovere med æg i flere farver. Det er i øvrigt foderet, der gør forskellen på blommefarven.
Opskrift:
600 g nye kartofler
25 g smør
300 g fersk chorizo (stærk spansk pølse)
2 tomater
1 stort løg
Salt og peber
4 æg
25 g smør
1 spsk. friskhakket purløg
4 stk. brød
Sennep
Kog kartoflerne møre. Pil løget. Skær kartofler, chorizopølse, løg og tomater i passende stykker.
Smør enten fire små ovnfaste fade/pander eller blot én stor. Fordel kartofler, chorizopølse, løg og tomat i ovnfaste fade eller pander.
Drys med salt og peber.
Sæt i ovn i 15 minutter ved 210 grader.
Slå et æg ud i fadet/panden efter 10 minutter og lad det hele få de sidste 5 minutter i ovnen.
Drys retten med purløg og server med brød og sennep.