Annonce
Erhverv

Kartoffelmelsfabrik på Fyn mangler stadig opbakning: - Jeg er lidt overrasket

Lau Hvid Hansen er en af initiativtagerne til en ny kartoffelmelsfabrik. Han havde håbet, at der ville være nok interesse for fabrikken i oktober til at gå videre med planerne, men projektet mangler stadig over 2.000 hektarer til kartoffelafgrøder. Arkivfoto: Christian Nordholt
Det er endnu ikke lykkedes seks landmænd at finde nok opbakning til en ny kartoffelmelsfabrik på Fyn, men de er ikke klar til at opgive.
Annonce

Fyn: Virksomheden K&H Fyn, som seks landmænd står bag, har siden foråret forsøgt at finde tilsagn blandt fynske landmænd til at købe andel i og dyrke kartofler til en ny kartoffelmelsfabrik på Fyn.

I starten var deadline for tilsagnene i marts, men den er løbende blevet rykket blandt andet på grund af corona. Den seneste var den 8. oktober, men nu hvor den deadline er passeret kan landmanden Lau Hvid Hansen fra K&H Fyn konstatere, at der stadig ikke er tilstrækkelig opbakning til den nye fabrik.

- Vi har hele tiden gået efter 6.500 hektarer (til kartoffelafgrøder, red.), men lige nu har vi kun tilsagn på 4.000. Det er simpelthen det mest irriterende tal at nå frem til, for det er mange hektarer, men det er stadig for lidt, siger Lau Hvid Hansen.


Jeg er lidt overrasket over, at der ikke er flere, der kan se muligheden og har lyst til at undersøge det til bunds.

Lau Hvid Hansen, landmand


Derfor er K&H Fyn heller ikke helt klar til at give op på deres planer, og virksomheden har indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling 12. november i et forsøg på at samle de sidste hektarer.

Annonce

Overrasket

Lau Hvid Hansen er ærgerlig over, at der ikke har været større interesse omkring kartoffelmelsfabrikken, som ifølge K&H Fyns beregninger ville være en god forretning.

Det undrer ham faktisk, at landmændene har været så forsigtige med at give tilsagn her tidligt i projektet, hvor det ikke er bindende.

Fynske landmænd er gået sammen om at lave en kartoffelmelsfabrik til omkring en halv milliard kroner. En af dem er Lau Hvid Hansen.  Arkivfoto: Christian Nordholt

- Jeg er lidt overrasket over, at der ikke er flere, der kan se muligheden og har lyst til at undersøge det til bunds. Vi siger jo ikke "nu bygger vi fabrikken". Vi forsøger bare at finde ud af, hvad potentialet er. Det er overraskende, at man ikke springer med her på den første del og er med til at færdiggøre undersøgelsen, pointerer Lau Hvid Hansen.

Nogle sjællandske landmænd har også udvist interesse for kartoffelfabrikken, men Lau Hvid Hansen afviser, at fabrikken kommer til at stå på Sjælland, som det ser ud lige nu.

Han håber også, at nogle af tilsagnene fra de cirka 60 landmænd, der har vist interesse for kartoffelmelsfabrikken, er givet forsigtigt, så nogle af dem reelt vil kunne bidrage med flere hektarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Indland

Peter Madsen erkender sig skyldig i flugt og trusler

Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Annonce