Annonce
Erhverv

Karsten Ree-selskab køber fynsk potte-firma

De ser begge to ud, som om de hver især har gjort en god handel. Carsten Storgaard, t.v., salgs- og marketingsdirektør i PlantPaper, glæder sig over købet af Kvistgården A/S, som Sven-Ove Larsen, t.h. og hans hustru nu siger farvel til efter 37 år.

Gartneriet Kvistgaarden A/S solgt til PlantPaper i Ribe, som rigmanden Karsten Ree står bag.

Det lille fynske firma Gartneriet Kvistgården A/S, der har specialiseret sig i fremstille miljøvenlige papir-potter til blomsterstiklinger i stedet for plasticpotter, er blevet solgt til Ribe-virksomheden PlantPaper, som rigmanden Karsten Ree står bag via selskabet Karsten Ree Holding B ApS.

PlantPaper udvikler papir samt maskiner, der kan producere papirpotter og sælger både papirruller, bakker og maskiner. Med overtagelsen af Kvistgården køber den jyske virksomhed en konkurrent inden for papir-potte området.

De særlige papir-potter er meget miljøvenlige, da de er helt uden plastic og andre miljøskadelige stoffer. De kan sættes direkte i jorden, hvorefter papiret formuldes. Den slags bæredygtige løsninger bliver der større og større efterspørgsel efter over hele verden.

- Tidligere var det sådan, at Kvistgården leverede papir-potter fra vores konkurrent til gartnerne, og der var jord i, så gartnerne selv kunne sætte stiklinger i. Derfor har vi været interesseret i at overtage Kvistgården, så vi nu kan levere til gartnerne, både dem der vil have maskinerne og selv stå for det hele og dem, der blot ønsker en færdig løsning med for eksempel 100.000 papir-potter med jord, klar til stiklinger, fortæller Carsten Storgaard, salgs- og marketingdirektør i PlantPaper.

Han ønsker ikke at oplyse prisen for Kvistgården, der i seneste regnskabsår 2016 havde et overskud før skat på cirka en million kroner.

Gartneriet Kvistgården er grundlagt af Sven-Ole Larsen for 37 år siden og han og hans hustru Lone har drevet virksomheden gennem alle årene. Trods navnet er der ikke tale om et traditionelt gartneri, men udelukkende om levering af papir-potter. De to ansatte fortsætter ifølge en pressemeddelelse om handlen på adressen Nistedvej i gartner-området i Stige nord for Odense Kanal.

Ree-imperiet

Karsten Ree er en mand med mange vidt forgrenede forretninger, og nu har et af hans selskaber også købt en lille fynsk virksomhedhed, der producerer papir-potter til stiklinger.Den store jackpot fik Karsten Ree, da han solgte Den Blå Avis til eBay i 2008 for godt et par milliarder kroner.

Han satte over en halv milliard kroner til ved at købe aktier i Amagerbanken, der gik konkurs lige efter finanskrisen.

Han har aldrig lagt skjul på, at han spekulerer massivt i aktier, og han har skabt sig en milliardformue efter nedturen med Amagerbanken, blandt andet ved at købe aktier i den kinesiske e-handelsplatform AliBaba.

Han er gift med realitety-kendissen Janni Christensen, der oprindelig blev kendt som blondinen i Danske Spils reklamer med sloganet "Der er så meget, kvinder ikke forstår". Hun fik hurtigt tilnavnet "Oddset Janni".

Karsten Ree har også været med i reality-programmer og har aldrig lagt skjul på, at han dybest set er meget nærig. Men det har aldrig forhindret ham i at satse massivt som forretningsmand og spekulant, foreløbig med pæn succes, når det hele gøres op.

Underskud de første år

PlantPaper har via investeringen fra Karsten Ree Holding B ApS et solidt økonomisk rygstød, som gør det muligt at køre med underskud i disse år. 2016-regnskabet viste et minus før skat på 8,6 millioner kroner. 2017 giver også underskud, oplyser Carsten Storgaard, der forventer noget i retning af balance i år - især efter købet af Kvistgården A/S, som er effektueret pr. 1. marts.

- Vi får med købet mulighed for at øge vores salg markant, også i Danmark, hvor vi tidligere har været meget eksportorienteret. Men vi vil også gerne eksportere, og derfor har vi valgt at opbygge en salgsorganisation og et helt setup, så vi kan rulle en større eksport ud. Det har vi haft mulighed for takket været investeringen fra Karsten Ree. Indtil videre går det helt efter planen, uddyber Carsten Storgaard.

Han ejer selv en mindre del af selskabet, mens Merethe Ellegaard gennem et holdingselskab ejer op til en fjerdedel af selskabet Sungrow A/S, som står bag PlantPaper. Majoritetsaktionær er Karsten Ree gennem Karsten Ree Holding B ApS. En af Karsten Rees tre sønner, Christian Ree, er formand for bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Assens

Teststed løb tør for lyntest, fortæller Karina. Driftsdirektør afviser: - Det kan jeg simpelthen ikke tro på

Annonce