Annonce
Fyn

Karsten Hønge efterlyser stadig svar: Hvorfor får Assens og Faaborg-Midtfyn så lidt?

Karsten Hønge mangler stadig sit svar og har fået at vide, at han først får det om en uges tid. Arkivfoto: Robert Wengler
I sidste uge undrede det fynske folketingsmedlem sig over, at de to økonomisk pressede kommuner ikke får mere ud af udligningsreformen. Han forlangte et svar fra regeringen, men mangler det stadig. Kommer først om en uge.

Fyn: Det skulle være kommet i slutningen af sidste uge. Svaret på, hvorfor Assens og Faaborg-Midtfyn Kommuner får så lidt ud af udligningsreformen.

Men Karsten Hønge (SF) har holdt weekend i uvidenhed. Fredag stillede hans parti en række spørgsmål til regeringen. De fik svar, men langtfra på det hele.

- Vi fik et gennembrud i fredags, men regeringen mener ikke, at de har et overblik før om en uges tid, så vi mangler stadig et svar på, hvorfor Assens og Faaborg-Midtfyn Kommuner ikke får mere ud af udligningsreformen.

SF'eren siger dog, at man gik klogere i seng fredag, end da man stod op.

- Vi har stillet rigtig mange spørgsmål og fået rigtig mange svar, men vi mangler også stadig en del svar. Blandt andet om de to fynske kommuner, siger Karsten Hønge.

Annonce

Forventede svar i sidste uge

Selvom regeringen har givet svar på nogle af de spørgsmål, SF kom med, havde Karsten Hønge håbet på et svar om fordelingen.

- Vi troede, at svaret ville komme i fredags, men det er åbenbart meget svært, har embedsmændene forklaret, fortæller Karsten Hønge.

Folketingspolitikerens undren skyldes, at han ikke kan forstå, at Assens og Faaborg-Midtfyn Kommuner kun får henholdsvis 0,18 og 0,16 procent af beskatningsgrundlaget i gevinst ud af udligningsreformen. Det, mener han, er for lidt, da kommunerne er yderst økonomisk udfordrede.

I alt har Karsten Hønge udset sig seks kommuner, hvor tallene kræver en forklaring - heriblandt de to fynske kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce