Annonce
Erhverv

Karsten får de ansatte helt tæt på: 10 medarbejdere købte bid af it-firmaet

Karsten Ley Poulsen (forrest), adm. direktør og hovedaktionær i it-virksomheden FlowIT A/S, har solgt bidder af sin virksomhed til ni ansatte og bestyrelsesformanden (som ikke er på billedet). Foto: Jakob Haugaard Christiansen
Efter 20 år solgte ejer en del af virksomheden FlowIT til sine ansatte - jeg er megaglad for, at vi nu er fælles om det, siger Karsten Ley Poulsen.

Odense: Igennem måneder har de arbejdet hjemmefra, så kontorerne i det centrale Odense har stået tomme på grund af corona.

Trods den fysiske afstand er de ansatte i it-virksomheden FlowIT dog rykket meget tættere sammen, efter de er blevet del af ejerkredsen.

Det er adm. direktør og ejer i firmaet, Karsten Ley Poulsen, der har solgt dele af virksomheden fra til 10 af de 14 ansatte i firmaet.

Annonce

- Jeg er megaglad for, at så mange har haft lyst til at blive del af ejerkredsen. Det gør, at vi rykker tættere sammen om firmaet, siger han.

Søgte fællesskabet

Efter et par hårde år i virksomheden, hvor man bl.a. har gennemført en turnaround og sagt farvel til en tidligere medejer, som solgte sin andel til Karsten Ley Poulsen, ville ejeren gerne have sine loyale ansatte endnu tættere på.


Vi har en meget trofast og loyal medarbejderstab, så jeg valgte at lade de ansatte købe sig ind i virksomheden. Det var fællesskabet, jeg søgte.

Karsten Ley Poulsen, adm. direktør og hovedaktionær, FlowIT A/S


Det handlede ikke om at få flere penge i firmakassen, som man kunne have fået ved en ekstern investor, men om at få udbygget det fælles projekt, understreger han.

- Mange af dem har været her i mange år. Vi har en meget trofast og loyal medarbejderstab, så jeg valgte at lade de ansatte købe sig ind i virksomheden. Det var fællesskabet, jeg søgte, fortæller han.

Hver enkelt af de ansatte har haft mulighed for at købe mellem en og tre procent af virksomheden, hvor også bestyrelsesformanden har købt sig til en ejerandel gennem sit firma. Det valgte 10 ud af de 14 ansatte at gøre, så FlowIT A/S i dag er ejet af direktøren, en stor gruppe ansatte og bestyrelsesformanden.

- Det vigtigste for mig er at få dem ind som en del af ejerskabet og på den måde sikre fællesskabet. Vi er fælles om at skabe et softwareprodukt i verdensklasse, siger Karsten Ley Poulsen, som har fuld forståelse for, at ikke alle valgte at investere.

- Der var intet pres overhovedet, og i dagligdagen betyder det ikke noget, om man har valgt at købe en andel. Det skulle ikke være noget, der holder folk vågne om natten, fordi de ligger og frygter for deres investering, siger han.

Annonce

Projektstyring i kommuner og virksomheder

FlowIT leverer software til offentlige myndigheder og kommuner og private virksomheder, som gør dem bedre i stand til at håndtere og styre projekter. Det benytter en række kommuner som hjemkommunen Odense, Hvidovre og København sig af, mens firmaer som entreprenørfirmaet Per Aarsleff, Fynske Bank og Danske Commodities også er kunder hos virksomheden.

Værdiansættelsen af firmaet og den pris, de ansatte skulle betale, er baseret på en egenkapital på 2,2 millioner kroner. Det gør, at tre procent af virksomheden skulle koste de ansatte tæt på 70.000 kroner.

- De fleste har købt tre procent, mens enkelte har købt blot for det mindste beløb. Det er dog stadig mig, der ejer mest af virksomheden, understreger Karsten Ley Poulsen.

Annonce

Stifter har tyngden

Det gør også, at han fortsat sætter retningen, når der eksempelvis er generalforsamling i firmaet.

- Jeg har fortsat 73 procent af aktierne i firmaet, så på en generalforsamling vil jeg stadig have tyngden, siger han.

For den mindre gruppe af ansatte, der har valgt ikke at blive del af ejerkredsen, ændrer det ikke noget i hverdagen, understreger Karsten Ley Poulsen.

- Der er forskel på at være aktionær og medarbejder. Det er to forskellige ting, som det skal være. Du kan være med til at stemme som aktionær på en generalforsamling, men som aktionær har du ikke større indflydelsen på hverdagen i firmaet, der er det stadig de gode argumenter og kompetencerne, der er afgørende, siger han.

Er tanken, at I skal sælge virksomheden?

- Det spørger de ansatte også om, der har investeret. Umiddelbart er jeg glad for mit arbejde og firmaet, men det er klart, at det godt kunne være en model med en køber, der kommer med en pose penge, men det kunne også være en ekstern investor, som køber sig ind i virksomheden, så vi kan få kapital til at skalere og gå ind i nye markeder bl.a. det store marked i Tyskland, siger Karsten Ley Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce