Annonce
Kerteminde

Karrygul og midnatsblå: Gode råd til årets juledekoration

Charlotte Andersen (tv.) med tre af de dekorationer, der er på mode i år. Foto: Janus Fabricius Nielsen
Annonce

Langeskov: - Gran er yt.

Sådan siger Langeskov Plantecenters Charlotte Andersen. Hun har styr på den nyeste mode og de nyeste trends inde for planter, dekorationer og pynt.

Julen i år kommer til at byde på nogen ukurrante farver og former, hvis man altså skal være helt med på den nyeste trends.

- Der er folk, der køber de helt klassiske juledekorationer. Julen er i høj grad en traditionernes tid, og her er der mange, der vælger de røde lys med røde kulger og gran.

- Så er der også mange, der går op i, at dekorationerne skal passe sammen med resten af husets indretning. Har man eksempelvis en blå sofa eller stol, så kunne man gå efter en matchende dekoration, siger hun.

Annonce

Karrygul og nåletræer

Ifølge Charlotte Andersen, skal dem, der går op i at indrette huset, så alt er frisk og moderne i julen, gå efter en række ting.

- En farve som karrygul er virkelig moderne for tiden. Farvene på dekorationer og indretning går ofte hånd i hånd med tøjmoden. Her ser man i øjeblikket mange karrygule og midnatsblå genstande såsom fløjlskuglerne (se billede red.). Det skinner igennem i dekorationerne - også i juletiden, siger hun.

Udover farvevalget, så er det også populært at gå efter tørrede planter som hirse, aks og buksbom, siger hun.

- Det er stadig moderne at have nåletræerne med i juledekorationerne, men gran er yt. I stedet går man efter fyr, cedertræ eller andre nåletræer, som også tit ikke fælder så meget.

Det er ikke bare farver og planter, der kan eksperimenteres med. Den runde form på juledekorationen er heller ikke hellig, og man kan snildt give sin dekoration højde.

- Man kan sagtens blive kreativ og beholde den røde farve, men prøve andre former af og give sine kreationer højde i enten selve formen eller med møbelknopper under. Det giver en luftig fornemmelse.

Selvom din juledekoration ikke er en rund krans af gran med røde julelys, skal det nok blive jul alligevel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce