Annonce
Fyn

Karoline er blevet kaptajn

Karoline Smidt (tv.) i en pokalfinale for Fortuna mod Brøndbys Therese Nielsen. (foto: Henning Bagger/Scanpix2016)
Den 26-årige Karoline Smidt Nielsen er blevet anfører for Bundesliga-holdet Turbine Potsdam
Annonce

Fodbold: Den 26-årige fynbo Karoline Smidt Nielsen er under den nye træner Sofian Chahed blev anfører for det tyske Bundesliga-hold 1. FCC Turbine Potsdam, der ikke hører til de allerøverste i ligaen men i feltet lige under.

Turbine Potsdam var en alvorlig magtfaktor i det hedengange DDR, hvor der blev til seks mesterskaber og tre Europa Cup-titler.

I denne sæson er Potsdam startet med en sejr over Hoffenheim på 3-1 og et 2-2-resultat mod oprykkerne fra SV Meppen.

Karoline Smidt Nielsen scorede i begge kampe, men er ikke aktuel på det nuværende danske A-landshold, hvor hun ikke har spillet i to år.

Dengang skiftede hun fra Fortuna Hjørring til Potsdam, men løb i det første år ind i en alvorlig knæskade, men nu er hun altså i god gænge i igen og har fået ledelsesansvaret i klubben.

Det vil være mange bekendt, at hun har fået sin fodboldopdragelse i Holluf-Pile i Odense og senere spillede i både B1913 og OB, inden hun tog endnu et step opad i Hjørring.

Hun er datter af legenden Lone Smidt Nielsen, der var en internationale stjerne hos B1909 og med i kvindefodboldens Hall of Fame med 57 A-landskampe og 22 mål i rygsækken. Karoline Smidts far er Niels Nielsen, der også har været træner og fodboldleder på Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce