Annonce
112

Karins knæ kan ikke mere: Gågadebutik i Middelfart lukker efter 28 år

Et dårligt knæ tvinger den 74-årige Karin Jensen til at lukke sin butik i gågaden med eksklusivt dametøj. Foto: Søren Gottwald
- Jeg ville helst have fortsat, men mit højre knæ kan ikke mere, forklarer 74-årige Karin Jensen, der lukker sin dametøjsforretning, Butik 49.

Middelfart: Et uheldigt fald over en solvogn blev skæbnesvangert for 74-årige Karin Jensen, der i 28 år har drevet Butik 49 med eksklusivt dametøj i Middelfarts gågade.

- I forvejen var højre knæ slidt og ømt, og nu gør det rigtig ondt, bare jeg har stået op et par timer. Så jeg er simpelthen tvunget til at lukke, forklarer Karin Jensen, mens øjnene løber i vand.

- Det har været 28 fantastiske år, og jeg er helt flov overfor mine kunder at måtte lukke. Og jeg gør det ikke med min gode vilje, men denne gang har jeg været nødt til at give min mand ret, når han siger, at det er tiden at stoppe, fortæller Karin Jensen.

Hun starter ophørsudsalg torsdag i denne uge. Hvor længe, det varer ved, har hun ikke afgjort. Men Karin Jensen har de 70 kvadratmeter i Algade 49 til og med den 1. september.

Karin Jensen lægger ikke skjul på, at lukningen af Den Gamle Lillebæltsbro og den igangværende renovering af gågaden har kostet hende omsætning.

- Jeg sælger vel kun en fjerdedel af, hvad jeg plejer i øjeblikket, men det er ikke derfor jeg lukker. For jeg har altid haft en god forretning og tjent penge i alle årene, selv om der selvfølgelig også har været mange arbejdstimer med kun en deltidsansat, siger Karin Jensen.

Hun ved ikke helt, hvad hun skal bruge den megen fritid til, når hun stopper som tøjpige.

- Vi har børn og børnebørn, og så skal jeg vel give min datter, der har Amaryllis i gågaden, en hånd en gang imellem, siger Karin Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hurra for de frivillige

Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce