x
Annonce
Kerteminde

Karantæneramte Gitte vinder avisens kampagne: Har fået hjælp til lokale indkøb fra flere kanter

Gitte Ruus Pedersen fra Kerteminde blev den fjerde vinder i Fyens Stiftstidendes kampagne for handelslivet, "Sæt pris på din by". Privatfoto
Gitte Ruus Pedersen fra Kerteminde har været 14 dage i karantæne, efter en gymnastik-holdkammerat fik konstateret coronavirus. I mellemtiden har hun fået afleveret dagligvarer af sin far og sin veninde.

Kerteminde: Den fjerde vinder i Fyens Stiftstidendes butikskampagne "Sæt pris på din by" blev Gitte Ruus Pedersen fra Kerteminde, der har sørget for kroner i kassen hos både Superbrugsen, Aldi, Netto og det lokale pizzeria Firenze.

Hun har dog ikke selv haft mulighed for at føre dankortet, da hun netop har tilbragt fjorten dage i karantæne sammen med resten af sit gymnastikhold. Holdet var udsat for mulig smitte til en gymnastikopvisning, hvor en af deltagerne efterfølgende fik konstateret coronavirus.

I stedet har Gitte Ruus Pedersen måttet trække på sin far og en god veninde, der har stillet dagligvarer foran hendes dør.

- Så det kan være, de skal have del i præmien, konstaterer hun og tilføjer, at hendes far på næsten 70 år kun har købt varer til hende, når han har ordnet sine egne indkøb.

- Jeg har selvfølgelig haft en smule dårlig samvittighed ved at sende min far ned at handle. Selvom jeg synes, han er en ung mand, så nærmer han sig en alder, hvor han er i risikogruppen. Jeg har ikke bedt ham køre, men hvis han alligevel har skullet afsted, har han taget noget med, forklarer Gitte Ruus Pedersen.

Annonce

Sæt pris på din by - sådan gør du

Fyens Stiftstidende udlodder hver dag en præmie til en borger, der har lagt penge hos en forretning og på den måde støttet butikslivet under coronakrisen.
  • Skriv i kommentarfeltet til artiklen på Fyens.dk eller på Facebook, hvor du har handlet i dag - vi har brug for butiksnavn, by og beløb.
  • Vi opfordrer til, at du handler lokalt - online - for at beskytte dig mod smitte. Tag hånd om hygiejnen og følg myndighedernes råd, hvis du handler fysisk.
  • Du skal skrive til os inden midnat for at deltage i lodtrækningen om dagens præmie.
  • Du kan deltage med lige så mange køb, du vil, så længe købet er foretaget i dag.

Vi trækker lod om præmier på hverdage frem til og med fredag 27. marts.

Vi trækker lod blandt alle kommentarer – vinderen får direkte besked.

Bliver dit lod trukket ud, beder vi dig dokumentere dit køb i form af en bon eller en overførsel senest fem dage efter, du har fået besked.

"Vi beder dig ikke om at gå amok i forbrug. Vi opfordrer til, at du handler lokalt og så normalt, som det er muligt i en unormal tid. Og vi gør det, fordi vi vil det bedste for vores lokalsamfund og for fynboerne, hvad enten man bor i Odense, Bogense, Middelfart eller Faaborg."

- Poul Kjærgaard, Chefredaktør Fyens Stiftstidende

- Folk er hjælpsomme

Hun har indtryk af, at mange danskere har været gode til at tilbyde deres hjælp til andre, der har været nødt til at holde sig inden døre.

- Jeg ved godt, man hører meget om folk, der ikke overholder alle de her ting. Det, synes jeg, fylder meget. Men det, jeg generelt oplever, er, at folk er utrolig hjælpsomme, siger Gitte Ruus Pedersen, der blandt andet har fulgt med i en lokal Facebook-gruppe, hvor der bliver koordineret indsatser i disse uger.

Selvom hendes karantæne sluttede lørdag, og hun ikke har haft symptomer, er Gitte Ruus Pedersen dog ikke tilbage på arbejde. Hun er nemlig ansat som lærer i 8. og 9. klasse på Kerteminde Byskole, der ligesom alle andre folkeskoler stadig er lukket ned.

Da Fyens Stiftstidende fanger hende mandag, er hun netop blevet færdig med et virtuelt møde med sine elever.

- Det var bare skønt lige at få lov til at snakke med dem igen. Men det er meget underligt. Man mangler den kontakt, man er vant til at have, siger Gitte Ruus Pedersen.

Præmien, Fyens Stiftstidende sender i hendes retning, er et gavekort til en ugepakke fra Nørre Søby Slagteren.

Konkurrencen er stadig i gang, og den næste vinder modtager fire billetter til Odense Zoo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Sommerrevyer i pakke-klemme

Nyborg

Virtuel standerhejsning

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce