Annonce
Nyborg

Karantænekanal hitter på de sociale medier

Præsten i Vindinge har gjort lidt ekstra ud af videoen om palmesøndag. Det er lidt af et udstyrsstykke blandt andet med sønnen Julius klædt ud som konge/Jesus. Screenshot fra youtube.
Sognepræsten og hendes familie har oprettet "Vindinge Kirkes Karantænekanal" på hjemmesiden, facebook og youtube. Hun ønsker at sige: Vi er her endnu, og det sker på overraskende og fantasifulde måder.

Vindinge: Allerede få dage efter corona-krisen havde lukket alle landets kirker, var sognepræsten i Vindinge, Kristina Løvenstrøm, klar med "Vindinge Kirkes Karantænekanal".

Liggende under en af bænkene i Vindinge Kirke sender hun en hilsen til sin menighed i en lille video med hovedbudskabet: Vi er her endnu.

- Det her med en sort præst oppe ved alteret kan være meget godt – men det er lige præcis i de her tider, der kan være brug for et nyt perspektiv på livet, siger hun i videoen, og fortsætter med at sige, vi skal blive som børn igen, og børnene har det jo med at kravle rundt neden under kirkebænkene, når gudstjenesten bliver dem for lang.

Videoen blev hurtigt til flere, og præstefamilien i Vindinge har produceret to til tre stykker om ugen, siden kirken blev lukket.

Menigheden er tilsyneladende glade for at høre fra præsten på denne måde - og karantænekanalen er også kommet langt ud over Vindinge Sogn: De mest populære videoer fra Vindinge Præstegård er nået ud til 6000 mennesker på Facebook.

Kirkerne og corona

Her på siden skriver vi om, hvordan kirkerne i Vindinge og Nyborg bruger de elektroniske medier til at komme i kontakt med menigheden.

Men i flere andre sogne gør præsterne noget lignende for at holde gang i kirkelivet trods de lukkede kirker.

Det gælder blandt andre Ørbæk Kirke og kirkerne i Ullerslev/Flødstrup.

Nogle steder er det med video. Andre steder skriver præsten prædikener eller andre tekster, der knytter sig kirkeåret.

Hele præstefamilien

Filmene involverer hele præstefamilien. Teknikken står 14-årige Johan for. De er optaget på præstens iphone og redigeret på sønnens skolecomputer. Villads på ti år og Julius på seks deltager blandt andet som musikere, og præstens mand, Rasmus, fortæller om kirkens historie.

Men det er Kristina Løvenstrøm selv, der finder på og skriver manuskriptet til filmene, der især om søndagen tager udgangspunkt i en tekst. For eksempel den 22. marts, hvor filmen begynder med nogle meget smukke billeder, hvor Villads spiller "I østen stiger solen op" på trompet ud gennem en luge i kirketårnet, hvorefter Kristina Løvenstrøm fortæller om Ingemanns salme.

Der er også film rettet mod børn. Blandt andet én, hvor præsten ligger under kirkebænken sammen med de to mindste børn og taler om corona.

- Jeg laver filmene, fordi jeg gerne vil vise folk herude, at jeg og kirken er her endnu. Det er jo den måde, jeg kan komme i kontakt med menigheden nu, så jeg føler det også som en pligt, selv om det jo aldrig bliver en erstatning for kirken, siger Kristina Løvenstrøm.

- Men jeg gør det også, fordi jeg selv har brug for det. Jeg har brug for at arbejde med det, jeg beskæftiger mig med til hverdag. Være nær ved gud, kan man sige.

Sognepræsten er opmærksom på, at ikke alle har computer, og hun beder derfor menigheden være opmærksomme på, om der sidder nogen ensomme rundt omkring og har behov for en snak.

Kristina Løvenstrøm afviser ikke, at den overraskende succes med karantænekanalen kan bruges, når kirkerne igen åbner.

- Men til den tid tror jeg ikke, jeg får mulighed for at bruge så megen tid på at lave video, siger hun.

Videoerne fra præsten i Vindinge kan findes på kirkens hjemmeside, facebook og youtube.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Venstre klar med plan for trafikken: Vil have ekstra milliard til støjbekæmpelse - tre fynske byer nævnes

Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce