Annonce
Nyborg

Kaotisk j-dag: Bytur endte i gruppevold

Arkivfoto: Michael Bager
Tre kvinder og en mand idømt fængselsstraffe for vold imod en kvinde 2. november sidste år.
Annonce

Nyborg: Det blev nok en noget mere turbulent j-dag end forventet, da tre festende veninder den anden november sidste år tog på Gordon’s Bar i Nyborg for at nyde årets første julebryg.

En nat, der skulle have været både sjov og hyggelig, endte i stedet med tiltale for grov vold - en tiltale, der blev rejst mod de tre veninder og én af venindernes kæreste.

Tiltalent, de fire tiltalte torsdag og fredag skulle forholde sig til i Retten i Svendborg, bestod i, at de tre veninder med skub, spark og slag skulle have molesteret en kvinde foran Gordon’s Bar på Torvet i det centrale Nyborg.

Overfaldet - der for kvinden resulterede i hjernerystelse, sprængt trommehinde og adskillige blå mærker - skete efter sigende, fordi de tre veninder havde fundet det særdeles provokerende, at kvinden havde talt med en mand, som de ikke brød sig om.

Under overfaldet havde én af veninderne tilkaldt sin kæreste, der i fællesskab med de tre veninder havde været med til at påføre kvinden de mange skader.

Annonce

Mange forklaringer

Torsdag nægtede alle fire tiltalte sig skyldige.

Én efter én gav de deres identiske udlægninger af hændelsen til kende i Retten i Svendborg - én af veninderne endda uden at kunne holde tårerne tilbage.

Ifølge de tiltalte havde der aldrig været tale om et overfald - faktisk forklarede de, at det var kvinden selv, der, i et skænderi med de tre veninder, havde trukket den ene i hætten, så de begge var faldet til jorden.


Ifølge de tiltalte havde der aldrig været tale om et overfald - faktisk forklarede de, at det var kvinden selv, der, i et skænderi med de tre veninder, havde trukket den ene i hætten, så de begge var faldet til jorden.

Fra artiklen


Da tiltalte, advokater, pårørende, anklager og dommer fredag igen fandt sig til rette i en efterhånden ganske fyldt retssal, var det den forurettede kvinde og to vidner, der skulle afgive forklaring.

Kvinden, der forsøgte at give en forklaring identisk med anklageskriftet, kunne dog ikke huske store dele af hændelsen, da hun blev spurgt.

Og hvad angår vidnerne, mødte det ene op - efter eget udsagn - så påvirket af euforiserende stoffer både ved hændelsen og i retssalen, at han helt enkelt ikke kunne vidne om det, der var sket.

Det andet vidne mødte aldrig op i retssalen.

Annonce

Tiltalte gik ikke fri

På trods af store huller i den forurettede kvindes forklaring, et vidne med et brændende ønske om ikke at ville udtale sig samt et vidne, der aldrig mødte op, gik de fire tiltalte ikke fri for straf.

Da dommen faldt, modtog to af veninderne tre måneders fængsel. For begges vedkommende lød dommen  på én måneds ubetinget fængsel og to måneders betinget fængsel.

Kæresten til én af veninderne modtog tre måneders ubetinget fængsel med den skærpende omstændighed, at han var tidligere straffet i grove voldssager.

Den mildeste dom tilfaldt den tredje veninde, der fik en dom på 60 dages betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste.

Dommeren lagde i afsigelsen af dommen vægt på, at den forurettede kvindes mange skader ganske logisk ikke kunne være opstået af sig selv i nattens mulm og mørke.

De tiltalte udbad sig betænkningstid med hensyn til anke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce