Annonce
Nyborg

Kaotisk dødskryds: Stadig ingen plan

Vejdirektoratet har endnu ikke afsluttet et analysearbejde, som skal vise, om lysregulering er den rigtige løsning på de tilbagevendende traikproblemer på Storebæltsvej i Nyborg. Foto: Mogens Rasmussen.
Bilist tiltalt for uagtsomt manddrab, mens Vejdirektoratet fortsat overvejer lysregulering på Storebæltsvej i Nyborg.
Annonce

Nyborg: Mens Vejdirektoratet fortsat overvejer, hvordan et kaotisk kryds bedst kan sikres, bliver en bilist nu tiltalt for at være skyld i en dødsulykke ved Fynske Motorvej i Nyborg.

Ulykken den 18. juli, der kostede den 30-årig  Allan Quist Jensen fra Gislev livet, skete i krydset mellem afkørsel 45 "Nyborg Ø" og Storebæltsvej.

Her kørte bilisten ifølge den rapport, Fyns Politi optog i forbindelse med ulykken, fra motorvejsafkørslen og ud i motorcyklisten på Storebæltsvej.

Bilisten vil på fredag i Retten i Svendborg blive tiltalt for uagtsomt manddrab.

Annonce

Første dødsulykke

Allan Quist Jensen, som var motorcykelentusiast og far til to, var på den skæbnesvangre sommerdag på vej i vestlig retning ind mod Nyborg.

Vidner ydede straks efter ulykken førstehjælp, men Allan Quist Jensens liv stod ikke til at redde.

Ulykken var, såvidt Fyens Stiftstidende har kunnet få oplyst, den første med dødelig udgang i det stærkt trafikerede kryds. Men det var også ulykken, mange nyborgensere havde frygtet ville ske.

Motorvejen i området er med 32.000 køretøjer i døgnet nemlig blandt Danmarks mest befærdede.

Og mange af bilisterne på motorvejen benytter benytter afkørsel 45 til at dreje fra og gøre holdt ved de mange tankstationer og burgerrestauranter ved Storebæltsvej.

Det fører i lange perioder til trafik på kryds og tværs i de befærdede kryds, hvor der i dag ikke er lysregulering.

Annonce

Overvejer lyssignal

Nyborgs vicekommunaldirektør og direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen, Søren Møllegård, har karakteriseret krydset, hvor motorvejsafkørslerne mødes med Storebæltsvej, som "et af de farligste punkter i Nyborg".


Signalregulering af krydsene kan være en afhjælpende foranstaltning, der er helt relevant at tage med i overvejelserne

Ole Svendsen, Vejdirektoratet


Vejdirektoratet har da også erkendt de trafikale problemer i området. Og har med fagkoordinator Ole Svendsens ord erklæret sig enig med mange nyborgensere i, at "signalregulering af krydsene kan være en afhjælpende foranstaltning, der er helt relevant at tage med i overvejelserne".

Overvejelserne blev indledt i forbindelse med et møde i oktober mellem Vejdirektoratet, Fyns Politi, Nyborg Kommune og Sund & Bælt.

Her enedes parterne om at igangsætte et analysearbejde med nye trafiktællingerne og en analyse af trafikforholdene ved motorvejsafkørslerne ved Storebæltsvej.

Annonce

Intet nyt

Og det arbejde er ifølge afdelingsleder Mette Fynbo, Vejdirektoratets afdeling i Middelfart, stadig i gang.

Hun oplyser i en kortfattet mail til Fyens Stiftstidende, at der på nuværende tidspunkt ikke er noget nyt i sagen.

Ifølge vicekommunaldirektør Søren Møllegård vil Nyborg Kommune inden årets udgang i øvrigt offentliggøre en rapport om infrastrukturen og trafikken i Nyborg - med det kaotiske kryds på Storebæltsvej som et af de farlige steder, der af åbenlyse årsager vil blive omtalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce