Annonce
Indland

Kaos på årets største rejsedag: Væltet lastbil spærrede E20

Lastbil væltet på motorvejen mellem Langeskov og Hjulby. Foto: Nils Svalebøg

Et færdselsuheld skaber lige nu store forsinkelser på E20. Politi og redningsmandskab er på stedet.

Uheldet er sket på Fynske Motorvej på strækningen fra Knudshoved mod Odense mellem afkørsel 46 Nyborg V og rasteplads Rønninge Nord. Det er først muligt at komme på igen ved afkørsel 47 Langeskov.

En lastbil er væltet og ligger i midterrabatten. Ifølge de foreløbige oplysninger er lastbilchaufføren kommet lettere til skade. Han er kørt fra ulykkesstedet med ambulance.

Mens motorvejen tidligere har været helt spærret i vestgående retning, er et enkelt spor klokken 15 farbart i begge retninger. I vestgående retning strækker køen sig kort før klokken 14 knap 800 meter ud på lavbroen.

I første omgang forventede Vejdirektoratet, at motorvejen tidligst ville være ryddet klokken 15, men ifølge den seneste udmelding vil den tidligst åbne klokken 18.

Den væltede lastbil skal først tømmes helt for godt, derefter skal den bjærges og fjernes, og herefter skal autoværnet repareres, oplyser politiet. Så den endelige tidshorisont er endnu ukendt.

Bilister i retning mod Jylland kan med fordel køre af motorvejen ved afkørsel 46 Nyborg V og så følge rute 160 mod Langeskov. Men her vil trafikken også blive tæt, efterhånden som timerne går.

Politiet opfordrer bilisterne til at køre forsigtigt og finde alternative veje. De biler som allerede holder på motorvejen fra afkørsel 46 mod vest vil blive ledt væk fra fra motorvejen ved hjælp af politiet.

- Disse biler skal IKKE begynde at køre væk, før de bliver anvist hertil, skriver politiet på Twitter.

Ifølge Ritzau opfordrer Vejdirektoratet bilister, som endnu ikke er kørt hjemmefra, til at vente nogle timer.

- Skal man i vestgående retning forbi stedet - altså mod Jylland med Fynske Motorvej - så vil jeg anbefale, at man bliver hjemme med familien i stedet for at komme ud og sidde i kø, siger vagthavende ved Vejdirektoratet Brit Osted Nielsen.

Annonce
Lastbil væltet på motorvejen mellem Langeskov og Hjulby. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce