Annonce
Kerteminde

Kaos i seniorrådet: Anklagerne fyger, og medlemmerne flygter - De forsøgte at vælte mig, siger formand

Tidligere har seniorrådet arrangeret en seniormesse, der her var i Munkebo. Nu er rådet blandt andet inde over tilblivelsen af tre nye plejehjem, en undersøgelse af muligheden for et friplejehjem og et samarbejde med Ældre-, Handicap og Psykiatriområdet om at få et pårørende- og beboerråd op at stå på de enkelte plejehjem. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Fire medlemmer har forladt seniorrådet i protest over formanden. Det fyger med beskyldninger, mens der er delte opfattelser af, hvad der er foregået.

Kerteminde: Så er den gal igen i Kerteminde Seniorråd.

Birte Michelsen, Vibeke Kjestrup, Laila Rosenbek Finsen, Svend Åge Hansen har alle meldt sig ud i protest over formanden, Ib Rasmussen, som de i samme ombæring retter en skarp kritik af.

Anklagerne går blandt andet på rodet og ustrukturerede møder og tilfælde, hvor bilag ikke er blevet sendt til medlemmerne, hvilket også gør sig gældende med information fra Dansk Ældreråd.

Annonce

De nu forhenværende medlemmer har gennem en mistillidserklæring bedt formanden om at trække sig, hvilket han ikke har ønsket.

Det sker halvandet år efter, at seniorrådet blev nedlagt, da der var trådt så mange ud i enten protest eller på grund af sygdom, at der ikke længere var medlemmer nok.

Dengang var Laila Rosenbek Finsen formand, og nu har hun – og de tre andre – altså fået nok af den nye formand.


Lailas mål var at få formanden væk, så hun igen kunne komme til at styre det.

Ib Rasmussen, formand for seniorrådet i Kertemine Kommune.


Formand forsøgt kuppet

Kritikken af det dårlige samarbejde og især mangel på åbenhed, fra de fire nu forhenværende medlemmer, kan Ib Rasmussen ikke genkende.

- Laila Findsen, der var formand for seniorrådet, inden det måtte stoppe, da flere havde meldt fra grundet hendes måde at lede tingene på, blev valgt ind i seniorrådet igen, og fra starten af er oplevelsen hos os, der er tilbage, at Lailas mål var at få formanden væk, så hun igen kunne komme til at styre det. Da det ikke lykkedes, meldte hun sig ud. Det samme gjorde hendes støtter.

- Min holdning er, at hun burde være blevet. Der er plads nok til hende, også selvom hun har en anden mening om, hvordan det skal være, siger Ib Rasmussen og tilføjer:

- Sådan som det er forløbet, er jeg ikke specielt ked af det.

Annonce

Stiller op igen

Fungerer samarbejdet hos jer, der nu er tilbage?

- Det gør det. Flertallet, som er blevet, synes, at samarbejdet var fortrinligt. Og de nye suppleanter, der er kommet ind, skal være med til det første møde på torsdag, og de glæder sig til at være med.

Der bliver rejst en kritik af, at bilag bliver sendt sent, hvis de altså overhovedet bliver sendt, kan du genkende det billede?

- Det er ubegrundet. Der er én gang et bilag, der kom lidt sent, og det havde jeg annonceret. Det blev sendt inden mødet. Det er, hvad der sker. Men det var ikke noget, der var kritisk. Så det kan jeg ikke genkende.

De afgående medlemmer fortæller også, at de ikke var blevet orienteret om oplysninger fra Dansk Ældreråd?

- Det må du prøve at høre dem om, hvad de mener med, siger Ib Rasmussen.

Ifølge Laila Finsen fremgår det af et lukket forum på Dansk Ældreråds hjemmeside, at der er indgået informationer til formændene for ældre- og seniorråd i hele Danmark, der ikke er kommet videre.

Desuden er hun ærgerlig over, at samarbejdet er fejlet, og at det nu også kommer til at handle om hendes person.

- Det har jeg det da dårligt med. Jeg stiller op igen. Der har kørt meget omkring min person, og det er jo ikke det, som det handler om. Det handler om opgaven. Selvfølgelig har jeg det dårligt med, at det ikke går. Men der er også grænser for, hvad man skal finde sig i og lægge navn til, siger Laila Finsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce