Annonce
Erhverv

Kantine-koncern med hovedkontor på Fyn sælges i milliardhandel

Compass Group PLC, som har over en halv million ansatte på verdensplan, overtager Fazer Food Services, som har hovedkontor i Odense i en handel, som har en værdi af cirka 3,5 milliarder kroner. Handlen er dog betinget af, at EU-Kommissionens fusionskontrol kan godkende den. Arkivfoto: Robert Wengler.
Kantinevirksomheden Fazer Food Services, som har hovedkontor i Odense og 1000 medarbejdere i Danmark, sælges til den britiske mastodont Compass Group PLC.

Odense: Tusinder af ansatte på cirka 150 virksomheder i Danmark spiser dagligt i en kantine, hvor maden leveres af Fazer Food Services. Firmaet, som ejes af den finske Fazer-koncern, har cirka 1000 medarbejdere i Danmark og yderligere knap 6000 i Finland, Sverige, Norge og Estland - og hvis EU-Kommissionen godkender handlen, får de alle snart en ny ejer.

Den britiske foodservice-udbyder Compass Group PLC, som er til stede i cirka 45 lande og har omkring 600.000 ansatte, ønsker at købe sin finske konkurrent, oplyser Fazer Food Services. Prisen er ifølge Fazer omkring 475 millioner euro, cirka 3,5 milliarder kroner.

Fazer Food Services har i årevis leveret tocifrede millionoverskud og kom ud af det seneste regnskabsår med et overskud før skat på 38,4 millioner kroner. Og forventningen for i år er en vækst i både omsætning og resultat.

Men hvorfor så sælge virksomheden? Christoph Vitzthum, president og CEO i Fazer Group, forklarer i en pressemeddelelse, at salget skyldes koncernens kompleksitet, hvor der er begrænsede muligheder for at skabe synergi mellem forretningsområderne, som dækker både dagligvarer og foodservice.

- Vi ser interessante vækstmuligheder i alle Fazer Groups forretningsområder, der hver især har specifikke krav til investeringer. Derfor har vi besluttet os for at strømline forretningsporteføljen, så vi kan have fokus på at gribe disse muligheder, siger Christoph Vitzthum.

Han oplyser, at pengene fra salget af Fazer Food Services skal investeres i Fazer Groups vækststrategi, som har fokus på dagligvarer og den direkte, forbrugerorienterede forretning.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Fazer Food Services' hovedkontor i Odense.

FAKTA Fra cigaretautomater til sund frokost

Den danske del af Fazer Food Services bygger på Odense-virksomheden Wittenborg, som i mange år producerede og solgte blandt andet tobaksautomater til især virksomheder.

Produktionen af automater blev i 1970'erne solgt fra, og Wittenborg gik ind på markedet for kantinedrift. Omkring årtusindskiftet blev virksomheden solgt til den finske Fazer-koncern, og Morten Hammerich, som i 1996 var blevet ansat i Wittenborg, fortsatte som administrerende direktør.

Fazer Food Services har i flere år haft fokus på Corporate Responsibility og har blandt andet en målsætning om at sænke forbruget af kød og at få medarbejderne i de virksomheder, hvor firmaet driver kantine, til at spise sundere og mere bæredygtigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce