Annonce
Indland

Kantine bliver flammernes bytte på Falster

En kortslutning kan være årsag til en brand i Nr. Vedby Hal og Skole ved Nørre Alslev på Nordfalster.

Kantinen til Nr. Vedby Hal og Skole i nærheden af Nørre Alslev på Nordfalster udbrændte tirsdag eftermiddag.

Ingen mennesker kom noget til, fordi ingen befandt sig på den lockout-tomme skole, oplyser vagtchef Søren Østervig, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet modtog alarmen om branden kort før klokken 15, og brandvæsnet måtte kæmpe med flammerne i en times tid, inden ilden var slukket.

Brandårsagen menes at være en kortslutning i en defekt fjerboldmaskine, der stod tændt i et af hallens depotrum.

Fra depotrummet bredte ilden sig til kantinen, der udbrændte fuldstændig. Men det lykkedes at få slukket branden, inden flammerne brændte gennem taget og bredte sig til resten af sportshallen.

- Kantinen er udbrændt, men det gik kun ud over det indvendige, siger vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce