Annonce
Sport

Kaninerne tager hul på første hjemmebanekamp i finalen: Alle rundt omkring Rabbits tror på en sejr

Der er masser af optimisme blandt alle rundt om holdet. Foto: Morten Rode, Jacob Schultz, Yilmaz Polat, Frederik Steen Nordhagen/Ritzau-Scanpix og Michael Printzlau
Torsdag aften spiller Svendborg Rabbits den første hjemmebanekamp i finalerne om Danmarksmesterskabet. Det er første finale i ni år. Senest var i 2013. Der var det også mod de suveræne bjørne fra Bakken i Aarhus. Dengang endte det med sølv, og efter en afklapsning mandag aften kan det ligne samme udfald. Men avisen har spurgt en række personer rundt omkring holdet, og der er en enstemmig tro på en sejr.

Svendborg: Det er 12 år siden, at Rabbits vandt deres første og eneste danske mesterskab. Nu har de muligheden igen, på trods af et voldsomt nederlag mandag aften. Det har dog ikke taget troen fra folk med tilknytning til klubben. Fyns Amts Avis har talt med en fan, en sponsor, en klubdirektør, en tidligere spiller, en kaninmor, en pladevender og en borgmester om kaninernes strålende finaleplads.

1 Michael Frost - bestyrelsesmedlem i fanklubben

Michael Frost er bestyrelsesmedlem i Rabbits Support. Privatfoto

- Det er jo en mangeårig spænding og forløsning, der har fundet sted, ved at de er i finalen igen. Det har vi ventet på i ni år. Så det er rigtig stort.

- Klubben har sportsmæssigt været nede i et dyk og har langsomt, men sikkert fået bygget det op igen, så vi havner der, hvor vi skal være – også i finalerne, fortæller Michael Frost, der er bestyrelsesmedlem i fanklubben.

Og han er stadig optimistisk på trods af mandagens nederlag.

- Med mandagens kamp in mente, så kan det godt være lidt svært at se lyset for enden af tunnelen. Men inden vi gik ind til finalerne, var jeg fortrøstningsfuld efter det, de har vist igennem sæsonen. Det er ikke slut, fordi de har tabt en kamp. Der er stadig seks kampe tilbage.

- Vi gør ikke umiddelbart noget ekstra ud af det indtil videre, udover at vi nok råber lidt højere. Men det er kæmpestort, og jeg var også med, da vi var i syv finaler i træk, siger Michael Frost, der kan garantere, at der bliver fest, hvis de vinder.

- Så bliver de fejret, så længe det er nødvendigt. Det er der ingen tvivl om.

2 Per Bihl - sponsor

Per Bihl er en af Rabbits' hovedsponsorer. Foto: Yilmaz Polat

- Det betyder da meget, og det er ikke bare som sponsor, men også som privatperson. Jeg går op i det med liv og sjæl og håber på det bedste, fortæller Per Bihl, der er en af hovedsponsorerne i klubben.

- Det er jo fedt, at de er kommet så langt. Og det er klart, at man ønsker, de når så langt som muligt, når man smider penge i det. Men var der kommet nogen inden sæsonstart og sagt, at vi ville blive pokalmestre og få en sølvmedalje, havde de fleste af os nok sagt ja tak.

- Vi bakker op, alt det vi kan. Og vi håber da på, at de kan komme tilbage og vise noget figur på trods af afklapsningen i mandags. De kan jo godt slå dem. Det har de tidligere bevist.

Men selvom Per Bihl er sponsor og har smidt penge efter klubben, er det mere med hjertet end med forretning for øje, og derfor er det heller ikke noget, der kan mærkes i tømrerfirmaet.

- Jeg kunne sagtens smide en tredjedel af sponsoratet og få det samme ud af det, men jeg gør det jo også med hjertet, for jeg synes, det er en fantastisk klub. Man kan ikke forvente, at man bare får en hel masse kunder, når man smider penge i det – sådan fungerer det ikke. Man skal være der og deltage, og der er et fantastisk netværk i klubben med mange sponsorer, og det er det fede ved at være der, lyder det fra Per Bihl, der har været sponsor i klubben siden 2012.

3 Troels Mortensen - klubdirektør

Troels Mortensen, direktør for Svendborg Rabbits, tror på, at holdet kan vinde hjemmekampene og så - forhåbentligt - stjæle en enkelt udebanesejr. Foto: Yilmaz Poiat

- Det betyder virkelig meget for os, at vi er tilbage i finalerne. Vi havde en lang årrække, hvor vi var med, som så blev efterfulgt af en del år, hvor vi ikke var med i DM-finalerne, men hvor vi til gengæld vandt tre pokalfinaler. Så det betyder, at vi nu er tilbage i det sjove selskab, lyder det fra Troels Mortensen.

- Jeg har sagt det før, og hver gang siger folk, at jeg lyder som en politiker, men sport er faktisk en del af kulturlivet, og jeg har det sådan, at jo bedre vi gør det - uanset om det er musik, teater eller sport - jo federe er det bare at have noget at tale og samles om og være stolte af her på Sydfyn. Byen og området og vores sponsorere og fans har sgu fortjent det, slår Troels Mortensen fast.

At den første finalekamp forleden startede med en læsterlig gang klø til kaninerne, er så en anden sag, men Troels Mortensen tror på, det kan hentes i de kommende kampe.

- Vi har hele tiden sagt, at vi skal forsvare vores hjemmebane og stjæle en på udebane. Vi vidste jo også godt, at Bakken have haft en lang pause, fordi de havde haft tre kampe op til finalen, og vi havde haft fem. Og så vidste vi, at de ville give højre arm for at revanchere pokalfinalenederlaget, siger Svendborg Rabbits direktør Troels Mortensen.

4 Johnell Smith - tidligere spiller

Johnell Smith er to gange årets spiller i dansk basket, og dansk mester med Svendborg og svensk mester med Norrköping. Nu er han spillende træner i VBK 81 Vejen. Arkivfoto: Jacob Schultz

Johnell Smith spillede for Rabbits og blev årets spiller i 2010, da de senest vandt mesterskabet, og han husker tydeligt, hvordan det var.

- Det var meget følelsesladet, fordi jeg året før tog hjem for at se til min mor og ikke var med i finalen. Derfor var det meget specielt, da jeg kom tilbage året efter, og vi nåede til finalen igen - og vandt.

Selvom det er syv år siden, han forlod klubben, holder han stadig øje med, hvordan det går for kaninerne.

- Jeg har hele tiden holdt kontakt til en masse mennesker fra Svendborg, efter jeg flyttede. Svendborg var mit første hjem i Europa, så jeg har altid fulgt klubben, og jeg hepper altid på dem og håber, de vinder.

Og til spørgsmålet om, hvorvidt han også tror på, at Svendborg Rabbits kan vinde, der tøver han ikke.

- Ja. Jeg var der, da de vandt over Bakken Bears i pokalturneringen, så de har bevist, at de ikke bare kan spille godt, men at de også kan vinde.

- Nu er den sværeste del at gøre det. Jeg er sikker på, at de ved, at det er finalen, og de skal vinde fire kampe. Og uanset udfaldet af en kamp, skal de bare fokusere på den næste. Der er ikke tid til at dvæle ved et nederlag. Man skal se fremad, fortæller klublegenden og slutter:

- Go Rabbits.

5 Bettina Feder - kaninmor

Svendborg Rabbits' kaninmaskot er klar til alle de finalekampe på hjemmebane, som finalerunden måtte kaste af sig. Det lover kaninmor Bettina Feder. Foto: Frederik Steen Nordhagen/Ritzau-Scanpix

- Vi er sindssygt glade for at få nogle ekstra kampe på banen, hvor mine piger kan få lov til at vise, hvad de kan. Og hvis kaninen ikke er der, ved vi jo, at der er en masse børn, der bliver kede af det, fortæller Bettina Feder, der bærer titlen "kaninmor".

Hun er træner/coach/manager for de tre piger i alderen 14-17 år, der ved Svendborg Rabbits hjemmekampe - iført maskotkostumet - danser stemningen op hos publikum.

- Det er noget særligt, qua at det er ni år siden sidste gang, vi havde sådan en finalekamp. Jeg siger til pigerne, at det ikke er i de her dage, vi kan melde ud, at kaninen ikke kommer i dag. Det kan gå i løbet af turneringen, men ikke til finalekampene. Der skal den være der ... om jeg så næsten selv skal hoppe i kostumet, understreger Bettina Feder.

Kaninen var med ude til pokalfinalen i Horsens, men til DM-finalerne er den kun ude af hullet, når der spilles i Svendborg.

- Der er en aftale om, at maskotterne ikke kommer med på udebane. Men de tre piger er klar til alle hjemmekampe. Det er som en gang hård styrketræning med kardio. Den vejer jo lidt dragten, og selvom der er en ventilator i den, der giver lidt frisk luft, så er det varmt.

6 Karin Olsen - klubformand

Karin Olsen, formand for Svendborg Basketball Club (SBBC). Foto: Morten Rode

- Det kan slet ikke beskrives, hvad det betyder, at vi er i finalen igen efter ni år. De sidste par uger, hvor vi både kom i DM-finalen og så vandt pokalen ... jamen jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal sige. Det er fantastisk at være vidne til, og så smitter det jo af på klubben, at de unge mennesker er fuldstændigt forgabte i de her spillerstjerner, som vi har rendende rundt herude, siger Karin Olsen, formand for Svendborg Basketball Club.

- Medlemstalsmæssigt har vi vækstet rigtig meget de seneste par år, og det til trods for, at der ikke har været nogle medaljer. Hvad pokalsejren og finalekampene her kommer til at betyde for det, det er svært at sige, det ved vi først i den nye sæson, men lur mig, om ikke der er flere, der får øjnene op for, at det er et fantastisk foretagende herude, lyder det fra klubformanden.

- Men der er bare et fantastisk sammenhold mellem stjernerne, børne- og ungdomsspillerne og - ja - hele byen. Og det betyder altså rigtig meget. Desværre kom de så på forsiden forleden efter at have fået rigtig mange klaps, men sådan er det jo en gang imellem.

7 Danny Fobian - party-starter

Danny Fobian, der er radiovært på Diablo og fast pladevender ved Rabbits' hjemmekampe, lover at få stemningen i hallen bragt på kogepunktet torsdag aften. Foto: Katrine Becher Damkjlær

- Det bliver en playliste med de sædvanlige crowdpleasere, hvor det største hit er den franske DJ Kungs med nummeret "This Girl". Det er det nummer, folk kender som "Da, da, da, da, da-da, da, da, da, da, daaaa", forklarer programchef og dj ved Radio Diablo Danny Fobian, der også er fast pladevender til alle Svendborg Rabbits hjemmekampe.

- Og så har vi cheerleaders på, som der er lavet nogle særlige sange til. De hedder "Dragon Cheerleaders" og startede for to uger siden, så det er helt nyt.

- Jeg havde fornøjelsen af at være med til pokalfinalen i Horsens, hvor Rabbits-fansene larmede 400 procent af hvad Aarhus-fansene gjorde, så jeg kan ikke forestille mig andet, end at det hele kommer til at koge derude på hjemmebane torsdag aften. Og i forhold til mit musikvalg har jeg bygget det op sådan, at det gradvist bliver hurtigere og hurtigere, og til sidst i fjerde quarter kommer det også til at koge. Det bliver intenst, lover Danny Fobian.

8 Bo Hansen - borgmester

Bo Hansen - Borgmester - Svenborg Foto: Michael Printzlau

- Jeg glæder mig vildt over menneskerne omkring klubben. De frivillige, erhvervslivet og sponsornetværket, der fungerer helt vildt godt. Det har også været med til at skabe de her resultater, der nu gør, at de står og byder Bakken op, lyder fra en meget begejstret Bo Hansen, der også tror på en sejr torsdag aften.

- Der er ikke nogen tvivl om, at Bakken Bears har været det bedste hold i Danmark i mange år. Men Rabbits har vist, at de kan vinde over dem. Det så vi i pokaltuneringen.

Og uanset hvad, så bliver det også med borgmesteren på tribunen.

- Jeg har været så heldig at få billetter, så jeg skal ud og se kampen torsdag aften.

- Når Rabbits og GOG gør det godt, så giver det en bystolthed. Det giver os noget, så vi kan skyde brystet lidt frem, slutter Bo Hansen.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Jæger fandt tre halshuggede rådyr i vejkant: - Det er noget forbandet svineri det der

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Femårig død i tragisk ulykke - sagen undersøges nærmere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ærteavler idømt stor bøde: 140 plukkere måtte deles om fire toiletter – Vi er udsat for magtfordrejning

Navne

Den 45-årige guldlægger Jack snakkede med landstræner Kasper Hjulmand på direkte tv: I 1987 fik han sin største oplevelse med landsholdet

OB

Brøndby Stadion bliver stribet: Bus efter bus efter bus kører OB-fans til pokalfinalen

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Odense

Madklubben overtager fire lejemål centralt i Odense og åbner to nye restauranter: - Vi har fået en fantastisk modtagelse

Odense For abonnenter

Hele Nicks familie var hjemme i rækkehuset, da branden brød ud: Krydsede afspærring og løb op til huset

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Assens

Henrik gav afslag til flere unge - frygter sygdom for sine 36.000 høns: - Det er en exceptionel dyr affære

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Kultur

Vilde Windfeld vinder Webster-pris

Kerteminde For abonnenter

Rossano og Simon driver italiensk restaurant med stor succes: Snart kan de fejre en historisk milepæl

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: 10. klasse på Kold College viser, at unge godt vil have en faglig uddannelse

Annonce