Annonce
Sport

Kane sikrer engelsk Nations League-sejr over Kroatien

Angriberen Harry Kane blev den store helt for England, da han to gange havde en lang tå med i målene for englænderne. Her ses han assistere ved Jesse Lingards 1-1-scoring mod Kroatien.

England vandt sin gruppe i det bedste lag i Nations League efter søndagens 2-1-sejr hjemme over Kroatien.

Harry Kanes målnæse og lange tå blev afgørende for England, som søndag vandt 2-1 hjemme over Kroatien.

Sejren betød, at England vandt sin gruppe i det bedste lag i Nations League og nu skal spille semifinale i fodboldturneringen i sommeren 2019.

I løbet af kampen var England ellers alvorligt på hælene, og længe lignede det nedrykning fra niveau A i Nations League på grund af en kroatisk scoring.

Kroatien kom nemlig foran 1-0 efter 57 minutter, og det skete på en særdeles smuk scoring af Andrej Kramaric.

Hoffenheim-angriberen modtog bolden midt inde i feltet og tog det ene træk efter det andet fra side til side.

Til sidst huggede Kramaric til bolden, som snittede en engelsk spiller og listede sig forbi den engelske keeper Jordan Pickford.

Målet betød, at England skulle score to gange for at undgå nedrykning.

Englænderne gav dog ikke op af den grund, og Kane fik listet bolden videre til Jesse Lingard, som udlignede til 1-1 efter 78 minutter.

Kane stod selv for den afgørende scoring til 2-1 efter 85 minutter, da Tottenham-angriberen kastede sig frem og fik tåen på et indlæg fra backen Benjamin Chilwell.

Kanes mål vendte op og ned på næsten det hele i gruppen, som generelt har budt på en række underholdende kampe.

Kroatien endte med nederlaget sidst i gruppen og rykker ned i det næstbedste lag i Nations League. Spanien blev toer i gruppen og bevarer sin status i det bedste lag.

For England må det siges at være en kæmpe forløsning, efter at holdet ikke kom godt fra start i Nations League med et nederlag hjemme til Spanien og uafgjort ude mod Kroatien.

Men siden fik England oprejsning med først sejren på 3-2 ude over Spanien og til sidst med søndagens gevinst mod Kroatien.

Indtil videre er Portugal og England videre til semifinalerne i Nations League.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce