Annonce
Sport

Se navnene: Her er kandidaterne til Årets Sportsnavn på Fyn

Årets Sportsnavn sidste år blev para-rytteren Stinna Tange Kaastrup. Foto: Birgitte Carol Heiberg

KANDIDATERNE

Nu skal Årets Sportsnavn på Fyn og Årets Fund findes af komiteen, der foreløbig har valgt ti kandidater til prisen som Årets Sportsnavn og de tre til Årets Fund.

Komiteen består af fem medlemmer, der finder vinderne ved simpelt flertal. Sport Fyn har to stemmer (Niels Abildtrup og Leif Rasmussen, Fynske Idræts Forbund en stemme og TV2 Fyn to stemmer.

Først præsenteres kandidaterne til Årets Sportsnavn i vilkårlig rækkefølge og derefter følger de tre kandidater til Årets Fund.

Annonce

KANDIDAT NR. 1

Sebastian Cappelen. (foto:Henning Bagger / Scanpix)

Sebastian Cappelen, golf

KANDIDAT NR. 2

Viktor Axelsen. Foto: Frederik Steen Nordhagen

Viktor Axelsen, badminton

KANDIDAT NR. 3

Maja Jager. Foto: Scanpix.

Maja Jager, bueskydning

KANDIDAT NR. 4

Fjelsted Speedway. (Foto: sportxpress/Scanpix)

Fjelsted Speedway

KANDIDAT NR. 5

Lasse Norman Hansen. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)

Lasse Norman Hansen, cykling

KANDIDAT NR. 6

Rasmus Lund Pedersen. Foto: Privat

Rasmus Lund Pedersen, cykling

KANDIDAT NR. 7

Mikkel Schöttel. Foto: Mette Mørk

Mikkel Schöttel, kørestolsrugby

KANDIDAT NR. 8

Jane Aaberg. Foto: Privat

Jane Aaberg, styrkeløft

KANDIDAT NR. 9

Thomas Larsen. Foto: Peter Leth-Larsen

Thomas Larsen, bowling

KANDIDAT NR. 10

Christina Juhl Johansen. Foto: Privat

Christina Juhl Johansen, roning

ÅRETS FUND KANDIDAT NR. 1

Laura Valgreen. Foto Birgitte Carol Heiberg

Laura Valgreen, atletik

ÅRETS FUND KANDIDAT NR. 2

Daniel Obbekjær. Foto: Michael Svenningsen

Daniel Obbekjær, fodbold

ÅRETS FUND KANDIDAT NR. 3

Annika Henriksen. Foto: Privat

Annika Henriksen, mountainbike-orientering

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Fodbold

Emil Lyng til Middelfart

Annonce