Annonce
Assens

Kandidat fundet: Charlotte Kjær går efter borgmesterposten

Charlotte Kjær (S). Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Charlotte Kjær, der sidder i Assens Byråd for Socialdemokratiet, er tættere på at blive spidskandidat for sit parti ved det kommende kommunalvalg i 2021. Vælgerforening pegede på hende mandag. Også Ashil Faokh er med i opløbet.

Assens: Socialdemokraternes Charlotte Kjær kan være på vej til at blive den kommende borgmester i Assens Kommune i 2021.

I hvert fald hvis alt flasker sig i den sidste ende for hende og socialdemokraterne. Til Fyens.dk fortæller socialdemokraten fra Assens Byråd, at hun har taget første skridt. Hun er blevet valgt som spidskandidat til kommunalvalget i 2021 for det næststørste parti i kommunen efter en generalforsamling i S-vælgerforeningen i Glamsbjerg-Haarby.

- Jeg valgte at stille mig til rådighed og blev inviteret til Glamsbjerg-Haarby i aftens (mandag i vælgerforeningen på en ekstraordinær generalforsamling, red.). Der var afstemning, og der blev jeg så indstillet fra generalforsamlingen, fortæller Charlotte Kjær, som altså så måske kommer til at afløse Charlotte Vincentz Petersen, der valgte at træde af gårde i spidskandidat-hvervet i august, meldte hun ud.

Annonce

Møder ugen igennem

Charlotte Kjær er dog ikke i mål endnu med sine politiske ambitioner. Der er i alt fire socialdemokratiske partiforeninger i Assens Kommune, de er: Aarup, Haarby/Glamsbjerg, Tommerup og Assens/Vissenbjerg.

Et spidskandidatudvalg, hvor eneste forening har haft en repræsentant med sammen med en fra kredsbestyrelsen, har allerede arbejdet med kandidatemner, men det arbejde er afsluttet, oplyser Lone H. Andersen, formand for kredsbestyrelsen.

Udvalget er kommet med en indstilling til kredsen på deres foretrukne kandidat. Dernæst er kredsen gået tilbage til foreningerne. Alt dette betyder, at Ashil Farokh (S) blandt andet også er opstillet i hver eneste forening, nævner hun.

Ved generalforsamlingen i Tommerup tirsdag aften er Charlotte Kjær blandt andet ikke inviteret, nævner hun selv.

Er der efter valgene i foreningerne til slut indstillet mere end en kandidat til kredsen, afholdes der urafstemning.

Der holdes ekstraordinære generalforsamlinger ugen igennem i de respektive partiforeninger.

OPDATERET 03.12.19 KL: 15.55

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce