Annonce
Assens

Kandidat fundet: Charlotte Kjær går efter borgmesterposten

Charlotte Kjær (S). Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Charlotte Kjær, der sidder i Assens Byråd for Socialdemokratiet, er tættere på at blive spidskandidat for sit parti ved det kommende kommunalvalg i 2021. Vælgerforening pegede på hende mandag. Også Ashil Faokh er med i opløbet.

Assens: Socialdemokraternes Charlotte Kjær kan være på vej til at blive den kommende borgmester i Assens Kommune i 2021.

I hvert fald hvis alt flasker sig i den sidste ende for hende og socialdemokraterne. Til Fyens.dk fortæller socialdemokraten fra Assens Byråd, at hun har taget første skridt. Hun er blevet valgt som spidskandidat til kommunalvalget i 2021 for det næststørste parti i kommunen efter en generalforsamling i S-vælgerforeningen i Glamsbjerg-Haarby.

- Jeg valgte at stille mig til rådighed og blev inviteret til Glamsbjerg-Haarby i aftens (mandag i vælgerforeningen på en ekstraordinær generalforsamling, red.). Der var afstemning, og der blev jeg så indstillet fra generalforsamlingen, fortæller Charlotte Kjær, som altså så måske kommer til at afløse Charlotte Vincentz Petersen, der valgte at træde af gårde i spidskandidat-hvervet i august, meldte hun ud.

Annonce

Møder ugen igennem

Charlotte Kjær er dog ikke i mål endnu med sine politiske ambitioner. Der er i alt fire socialdemokratiske partiforeninger i Assens Kommune, de er: Aarup, Haarby/Glamsbjerg, Tommerup og Assens/Vissenbjerg.

Et spidskandidatudvalg, hvor eneste forening har haft en repræsentant med sammen med en fra kredsbestyrelsen, har allerede arbejdet med kandidatemner, men det arbejde er afsluttet, oplyser Lone H. Andersen, formand for kredsbestyrelsen.

Udvalget er kommet med en indstilling til kredsen på deres foretrukne kandidat. Dernæst er kredsen gået tilbage til foreningerne. Alt dette betyder, at Ashil Farokh (S) blandt andet også er opstillet i hver eneste forening, nævner hun.

Ved generalforsamlingen i Tommerup tirsdag aften er Charlotte Kjær blandt andet ikke inviteret, nævner hun selv.

Er der efter valgene i foreningerne til slut indstillet mere end en kandidat til kredsen, afholdes der urafstemning.

Der holdes ekstraordinære generalforsamlinger ugen igennem i de respektive partiforeninger.

OPDATERET 03.12.19 KL: 15.55

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce