Annonce
Indland

Kanal 5-ejer: YouSee fortsætter med at vildlede kunderne

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Discovery Networks afviser, at der stadig forhandles om kanaludbud på YouSee, som kunder ellers får at vide.

Tv-udbyderen YouSee fortsætter med at vildlede sine mange kunder.

Sådan lyder den kontante kritik fra Discovery Networks, der i flere år blandt andet har haft rettighederne til fodboldlandsholdets kampe.

Tirsdag kom det frem, at Discoverys kanaler ikke længere bliver en del af Yousees faste tv-pakker efter 1. januar 2020.

Men YouSee holder ifølge Discovery stadig fast i, at kanalerne også fremover vil kunne tilvælges gennem en såkaldt "bland selv"-ordning.

Det vækker stor forundring hos Discovery, der har meldt klart ud, at det aldrig kommer til at ske.

- Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor YouSee til sine mange utilfredse kunder på Facebook og i pressen bliver ved med at gentage, at de har stor tiltro til, at de fortsat kan tilbyde vores kanaler via Bland Selv.

Det siger Christian Kemp, administrerende direktør for Discovery Networks Danmark i en pressemeddelelse.

- Det kommer ikke til at ske, fordi YouSee i sine pressemeddelelser jo helt åbenbart selv har fravalgt Discovery som partner i deres forretning til fordel for Nent og TV2, tilføjer han.

Nent er et nordisk tv-selskab, der blandt andet står bag kanalerne TV3 og Viasat.

- Der er ingen forhandlinger mellem os, så YouSee vildleder simpelthen sine kunder, siger Christian Kemp.

I YouSee afviser administrerende direktør Jacob Mortensen stadig ikke, at parterne når til enighed.

- Jeg er stadig meget opsat på at finde en løsning sammen med Discovery, og det er også det, jeg tror og håber på, at vi kan gøre i fællesskab, så min dør står åben for at finde en løsning, siger han.

Direktøren afviser samtidig, at YouSee vildleder kunderne.

- Det, vi siger til kunderne, er, at vi stadig arbejder på at finde en løsning, og det er også vores ambition og det, vi håber på, siger han.

YouSee har begrundet sin beslutning om at udelade Discoverys kanaler med danskernes ændrede medievaner. Herunder at der blandt kunderne er et stort fokus på valgfrihed i tv-abonnementer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Storspillende Otterup tilbage på sporet

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce