Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kan vinde hæder: Dagplejen i spil som Årets Dagtilbud

Tidligere i år fejrede Dagplejen 50 års jubilæum, og måske bliver jubilæumsåret også det år, hvor Dagplejen bliver hædret med titlen Årets Dagtilbud. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen

Faaborg-Midtfyn Kommunes dagpleje er indstillet for sit arbejde med matematikkufferten.

Faaborg-Midtfyn: Hvert år uddeler Børne- og Socialministeriet, BUPL, og FOA prisen som Årets Dagtilbud til netop et dagtilbud, der har en særlig høj kvalitet i det pædagogiske arbejde. Og i år er Faaborg-Midtfyn Kommunes dagpleje indstillet for arbejdet med matematikkufferten.

Matematik-kufferten er et led i projektet 'Matematik i øjenhøjde' og er første skridt i en omfattende handleplan for udvikling af 0-20-åriges matematiske færdigheder. I kufferten finder børnene blandt andet en æggebakke, store perler på en snor, et firkantet spejl, bøger, en stor terning og et hæfte med forslag til, hvordan de kan synge og lege med matematik. Tanken er, at børnene gennem leg kan lære om mængder, størrelser og former.

Dagplejen Faaborg-Midtfyn er indstillet i et samarbejde mellem koncernchef, dagplejeledelse og projektlederen for matematikkufferten, oplyser dagplejeleder Lene Stokholm.

Om det bliver Faaborg-Midtfyn Kommunes dagpleje, der løber med prisen, bliver afgjort i november 2018. Herefter vil de gode eksempler fra de indstillede dagtilbud blive videreformidlet til inspiration for andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Assens For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce