Annonce
Odense

Kan stå klar mandag: Fyns første coronatestcenter på vej

Det første af fem testcentre på Fyn kan stå klar mandag i Odense. Her er testpersonale i gang i et center i München i Tyskland. Arkivfoto.
Region Syddanmark er i gang med at etablere det første af fem store fynske testcentre i Odense. Det kan åbne mandag, lyder det fra Fyns Politi.

Mandag kan det første af fem store fynske corona-testcentre være klar til at blive taget i brug i Odense.

Det bekræfter vagtchef hos Fyns Politi Milan Holck Nielsen overfor Fyens Stiftstidende.

- Jeg kan ikke sige så meget andet, end at det placeres på Højstrup, og det kan stå klar mandag, siger vagtchefen.

Dermed bliver det første af fem planlagte centre altså placeret på Hærhjemmeværnsdistrikt Fyns øvelsesterræn på Højstrup ved Vibelundsvej i Odense.

Først i april kom det frem, at sundhedsmyndighederne har forberedt fem store testcentre på Fyn, som skal kunne teste op til 5000 personer om dagen.

Sundhedsmyndighederne har via den lokale beredskabsstab bedt Odense Kommune om at finde placeringer til to centre, mens Middelfart, Svendborg og Nyborg Kommuner skulle finde plads til ét enkelt testcenter.

Der har været nogen usikkerhed om, hvornår de fem centre skulle åbne og så sent som torsdag kunne Fyens Stiftstidende skrive med Fyns Politi som kilde, at det var usikkerhed om, hvorvidt centrene overhovedet ville blive til noget.

Det gør de altså nu, hvor det første er ved at blive etableret i Odense.

De fem centre skal bestå i telte på cirka 50 gange 50 meter, som bygges ved genbrug af midlertidige flygtninge-telte og placeres i nærheden af sygehuse i de tre fynske byer. Med den størrelse er det meningen, at hvert center skal kunne teste 1000 personer om dagen i gennemsnit.

Samlet set vil de nye centre på Fyn altså kunne teste 5000 personer om dagen i gennemsnit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Annonce