Annonce
Sydfyn

Kan komme i spil: Kommune er klar til corona-beredskab

Hvis antallet af smittede stiger eksplosivt, og der ikke er plads på sygehuset, står Svendborg Kommune klar med et beredskab til de patienter, der ikke er plads til. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Hvis antallet af alvorligt syge stiger voldsomt, kan Svendborg Kommune ende med at få ansvar for borgere, som der ikke er plads til på sygehuset.
Annonce

Svendborg: Det er regionerne og Styrelsen for Patientsikkerhed, der har ansvaret for behandlingen af syge, der er smittet med corona, men i Svendborg Kommune har man også et beredskab klar, som kan blive udløst.

Det sker, hvis epidemien vælter ind over grænsen og sygehuset bliver fyldt op med smittede, der er så dårlige, at de bliver indlagt i stort antal.

- I det tilfælde kan sygehuset have behov for at sende nogle andre hjem, som man ellers ville have beholdt lidt længere, og her har vi et beredskab, der er parat til at tage imod patienterne, som har brug for mere omsorg og pleje, end vi normalt vil håndtere, forklarer Anne Højmark, sundhedschef i Svendborg Kommune.

Hun fortæller, at man har et beredskab klar, der blandt andet aktiverer den kommunale hjemmepleje, hjemmesygeplejersker, akutsygeplejersker, plejecentre og gæsteboliger.

Annonce

Ingen er smittet

Sundhedschefen fortæller også, at ingen medarbejdere i Svendborg Kommune er sat i karantæne, og at der heller ikke er meldinger om svendborgensere, der er smittet.

Myndighedernes nyeste vejledning er sendt ud til alle medarbejdere i kommunen, og sundhedspersonalet har fået en særlig besked på, at de skal huske at overholde de almindelige smitteregler.

- De skal spritte hænder, undgå at komme for tæt på folk, der er forkølede og sørge for at bruge handsker, når de har omgang med kropsvæsker, forklarer Anne Højmark.

- Vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer og gør os umage med hverken at gøre mere end eller mindre. Vi tager det seriøst, men vi finder ikke på egne regler, for vi skal stadig være mennesker og leve et godt liv, siger sundhedschefen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Kerteminde

At blive voksen

Odense

Politichef om drabssagen fra Egeparken: - Det er for tidligt for os at melde ud, hvad der præcis er sket

Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Annonce