Annonce
Assens

Kan ikke finde skole til sin søn: Trods sygdom må Kimmie selv undervise hjemme

Kimmie Fritz-Jensen har endnu ikke fundet et nyt specialtilbud til sin søn, efter Flemløse Helhedsskole lukkede. Foto: Kim Rune
Siden det sidste sommer blev vedtaget, at Helhedsskolen i Flemløse skulle flytte, har Kimmie Jensen forgæves forsøgt at få sin 10-årige søn optaget i nye specialtilbud. Samtidig har hun i mere end otte måneder undervist ham på egen hånd, selvom han lider af adfærdsforstyrrelser, og hun af så slemme smerter, at hun ofte må ligge ned undervejs.

Inden Helhedsskolen i Flemløse flyttede til Aarupskolen i oktober, valgte Kimmie Jensen fra Assens at tage sin søn hjem fra skolen og undervise ham i dansk, engelsk og matematik på egen hånd.

Planen var, at han hurtigst muligt skulle i et nyt specialtilbud, men hun ønskede ikke at lade ham følge med Helhedsskolen, da den i lang tid havde været plaget af sygemeldinger og personaleproblemer.

I dag, mere end otte måneder senere, er hendes 10-årige søn stadig ikke kommet i skole. Det skyldes ifølge Kimmie Jensen, at Assens Kommune hverken har imødekommet hendes ønske om at få ham ind på Lærkeskolen eller på Salbrovadskolen.

- I værste fald må jeg forlade kommunen med mine børn, siger den enlige mor, der heller ikke har meldt sin seksårige datter ind på en skole, fordi hun ikke ved, om hun vil kunne blive boende.

Hun mener, at hendes søn, der lider af adfærdsforstyrrelser, er blevet dygtigere af at få undervisning hjemme. Men det er krævende for hende at skulle undervise ham, idet hun selv slås med blandt andet gigt, piskesmæld og kronisk allergi og har været i ressource-forløb.

- Det er hårdt i og med, at jeg er fysisk syg. Når jeg underviser, ligger jeg ned noget af tiden. Jeg kan ikke sidde op to timer i streg og undervise. Men vi klarer det, og vi er langt foran, men godt nok ikke på klasseniveau, forklarer Kimmie Jensen.

Annonce

Helhedsskolen - et år efter

Sidste sommer var Helhedsskolen i Flemløse under massiv kritik som følge af underbemanding og knappe ressourcer.

I håb om at sikre bedre arbejdsvilkår og færre sygemeldinger besluttede byrådet i Assens Kommune at flytte skolen til Aarupskolen fra oktober.

Det skulle samtidig bringe eleverne i specialtilbuddet tættere på de almene elever og på at kunne blive inkluderet i folkeskolen.

Fyens Stiftstidende har undersøgt, hvordan det er gået en række familier i det første skoleår, siden Helhedsskolen i Flemløse flyttede. I serien kan du møde:

Charlotte Brandt Madsen fra Glamsbjerg, hvis datter Sarah har fået en mere tryg og rolig hverdag på Lærkeskolen.

Kimmie Jensen fra Assens, der trods sygdom har valgt at undervise sin søn Patrick i hjemmet.

Henriette Bakmann fra Aarup, der har ladet sin søn William flytte med til Aarupskolen, men stadig føler, at han er isoleret fra de andre børn.

Carina Nielsen fra Skallebølle, der sammen med Henriette Bakmann kritiserer, at børnene i Aarupskolens helhedsafdeling ikke har fået en SFO.

Har søgt ny helhedsskole

For hende er drømmen først og fremmest at få sin søn i en klasse på Lærkeskolen, som er en privat helhedsskole ved Aarup.

Men ifølge hende holder Assens Kommune fast ved, at han ikke kan få en plads på Lærkeskolen, fordi han godt vil kunne passe ind i den nye helhedsafdeling på Aarupskolen sammen med sine tidligere skolekammerater.

Det har ført til, at Kimmie Jensen har søgt om at få sønnen optaget på Salbrovadskolen, der har en tilhørende LKT-klasse. Men det er også blevet afslået af kommunen.

- Et af de andre børn (fra Flemløse Helhedsskole, red.) kom siden i LKT-klasse, og det undrer mig, at min dreng ikke må det. De har vurderet, at de ikke kan møde hans behov i en LKT-klasse, og det forstår jeg ikke, siger hun.

Har ikke lært noget

Men der var jo mulighed for, at han kunne være flyttet med sin tidligere skole til Aarupskolen. Kan du ikke godt forstå, hvis kommunen påpeger det?

- Nej, det kan jeg ikke, for der har været så meget omsorgssvigt og så mange magtanvendelser. Han har ikke lært noget, så det er ikke et alternativ med Aarup og helhedsafdelingen. Jeg ved godt, der er kommet mere personale, men han har ikke tillid til dem, og han har været så meget igennem, siger Kimmie Jensen.

Hvorfor er det i det hele taget vigtigt for dig, at han kommer i en skole, hvis du mener, at han har fået det bedre af at blive undervist hjemme?

- Det handler om det sociale samvær. Det er det sociale, han mangler, siger Kimmie Jensen.

Hun fik den 6. maj besked om, at Ankestyrelsen havde givet Assens Kommune medhold i sagen om sønnens optagelse på Salbrovadskolen.

Siden har Kimmie Jensen også søgt om at få ham optaget på et julemærkehjem.

I mere end otte måneder har Kimmie Fritz-Jensen fra Assens set sig nødsaget til at undervise sin søn i hjemmet. Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce