Annonce
Erhverv

Kan en OL-medaljevinder slå en robot i basket?

Egatec laver automationsløsninger til industrien - men begyndte sidste år også at arrangere en automationsdag, som de gentager midt i juni på deres nye adresse på Hvidkærvej i Odense. Arkivfoto.

OL-bronzevinder i basket skal op mod en robot, når fynske Egatec A/S gentager sin automationsdag i Odense, hvor automationseksperter, kunder og en hel stribe firmaer har meldt deres ankomst.

Han indstillede karrieren efter denne sæson, men basketspiller Antonio Porta kan dog prale af en bronze-medalje fra OL i 2008 med sine landholdskammerater fra Argentina.

Karrierens sidste kamp blev spillet for Svendborg Rabbits tidligere i år - men nu tager Antonio Porta alligevel en kamp mere. Denne gang mod en robot, når virksomheden Egatec i Odense afholder sin blot anden Automationsdag den 16. juni.

Porta spiller mod en Comau-robot om at score flest point, når dørene åbnes til automationsdagen på Hvidkærvej i industrikvarteret i Odense, men gæsterne har også mulighed for at spille med - og der er præmier til de bedste gæster.

Dermed fortsætter Porta altså karrieren lidt endnu, mens Egatec, som laver automationsløsninger til industri-virksomheder i ind- og udland, fortsætter deres succesfulde automationsdag fra sidste år.

Udover Porta kommer der selvfølgelig også en lang række gæster fra branchen på besøg på dagen, hvor kunder og automationskollegaer på kryds og tværs viser deres produkter og seneste påfund frem.

Det er bl.a. firmaer som Mobile Industrial Robots, Effimat, Nordbo Systems og Trivision, som er blandt de mere end 30 udstillere, som får kvadratmeter til rådighed i hallerne hos Egatec. Også gribere fra Odense-firmaet On Robot Aps vil være udstillet på dagen - On Robot, som er stiftet af tidligere Universal Robots-udvikler Bilge Jacob Christiansen, er indstillet til årets automationspris hos DIRA - det danske robotnetværk.

Udover udstillere vil der også være oplæg om Industri 4.0, hvo Claus Holm fra firmaet Festo fortæller, hvilken rolle Industri 4.0 har påvirket det firma.

Udover de mange udstillere og gæster kommer der ifølge arrangører også gæster meget langvejs fra, når en kinesisk delegation ankommer til Odense for at deltage i årets automationsdag. Ifølge arrangørerne er kineserne stærkt interesserede i de robot- og automationsløsninger, man finder i Odense og i klyngen på Fyn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce