Annonce
Erhverv

Kan en OL-medaljevinder slå en robot i basket?

Egatec laver automationsløsninger til industrien - men begyndte sidste år også at arrangere en automationsdag, som de gentager midt i juni på deres nye adresse på Hvidkærvej i Odense. Arkivfoto.

OL-bronzevinder i basket skal op mod en robot, når fynske Egatec A/S gentager sin automationsdag i Odense, hvor automationseksperter, kunder og en hel stribe firmaer har meldt deres ankomst.

Annonce

Han indstillede karrieren efter denne sæson, men basketspiller Antonio Porta kan dog prale af en bronze-medalje fra OL i 2008 med sine landholdskammerater fra Argentina.

Karrierens sidste kamp blev spillet for Svendborg Rabbits tidligere i år - men nu tager Antonio Porta alligevel en kamp mere. Denne gang mod en robot, når virksomheden Egatec i Odense afholder sin blot anden Automationsdag den 16. juni.

Porta spiller mod en Comau-robot om at score flest point, når dørene åbnes til automationsdagen på Hvidkærvej i industrikvarteret i Odense, men gæsterne har også mulighed for at spille med - og der er præmier til de bedste gæster.

Dermed fortsætter Porta altså karrieren lidt endnu, mens Egatec, som laver automationsløsninger til industri-virksomheder i ind- og udland, fortsætter deres succesfulde automationsdag fra sidste år.

Udover Porta kommer der selvfølgelig også en lang række gæster fra branchen på besøg på dagen, hvor kunder og automationskollegaer på kryds og tværs viser deres produkter og seneste påfund frem.

Det er bl.a. firmaer som Mobile Industrial Robots, Effimat, Nordbo Systems og Trivision, som er blandt de mere end 30 udstillere, som får kvadratmeter til rådighed i hallerne hos Egatec. Også gribere fra Odense-firmaet On Robot Aps vil være udstillet på dagen - On Robot, som er stiftet af tidligere Universal Robots-udvikler Bilge Jacob Christiansen, er indstillet til årets automationspris hos DIRA - det danske robotnetværk.

Udover udstillere vil der også være oplæg om Industri 4.0, hvo Claus Holm fra firmaet Festo fortæller, hvilken rolle Industri 4.0 har påvirket det firma.

Udover de mange udstillere og gæster kommer der ifølge arrangører også gæster meget langvejs fra, når en kinesisk delegation ankommer til Odense for at deltage i årets automationsdag. Ifølge arrangørerne er kineserne stærkt interesserede i de robot- og automationsløsninger, man finder i Odense og i klyngen på Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce