Annonce
Assens

Kan du ikke gå i coronaisolation derhjemme? Sådan løser kommunen det

Michael Bjørn er direktør for Social og Sundhed i Assens Kommune, og han har derfor mange opgaver i forbindelse med covid-19-pandemien. Foto: Amalie Hermansen
Hvis man bliver smittet med coronavirus, skal man som udgangspunkt gå i isolation i eget hjem. Men hvis man ikke har mulighed for det, hjælper kommunen en med at komme i isolation uden for hjemmet.
Annonce

Hvis du er blevet smittet med coronavirus eller er i risiko for at være blevet smittet, skal du gå i selvisolation.

Så tydelig er beskeden fra Sundhedsstyrelsen.

Typisk vil man derfor skulle isolere sig i eget hjem og holde afstand til de personer, man bor med. Men i nogle tilfælde kan det ikke lade sig gøre, og derfor er det også muligt at komme i frivillig isolation uden for hjemmet.

Og det hjælper kommunen dig med, hvis isolation uden for hjemmet er eneste mulighed, fortæller Michael Bjørn, der er direktør for Social og Sundhed i Assens Kommune.

- Der er nogle situationer, hvor man ikke kan gå i selvisolation derhjemme. I bund og grund kan det være der, hvor man bor mange på få kvadratmeter, og hvor det er et spørgsmål om, at den indretning, som husstanden har, begrænser muligheden for at isolere sig der. Det kan også være det scenarie, hvor man bor med en, der er en del af de særlige risikogrupper. Så kan man få tilbudt et alternativ, siger han.

Og det alternative tilbud står kommunen for.

- Hvis det ikke er muligt at isolere sig i eget hjem, kan man ringe til et træffenummer, som er oplyst på vores hjemmeside, og så taler man med vores myndighedsafdeling. Her får man en snak om borgerens situation, og det bliver afdækket, om man opfylder de krav, der er, og der bliver lavet en telefonisk vurdering af borgerens situation, forklarer Michael Bjørn.

Annonce

Ikke for alle

Social- og sundhedsdirektøren understreger dog, at det slet ikke er alle, der kan blive isoleret uden for hjemmet. Heller ikke hvis man er træt af manden derhjemme.

Selvisolation

Når Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man isolerer sig selv, hvis man er smittet eller i risiko for at være blevet smittet, menes der:

At du skal blive hjemme og lade være med at mødes med personer, som du ikke bor sammen med.

At du skal undgå tæt kontakt med personer, du bor sammen med.

At du skal være særligt opmærksom på god hygiejne og rengøring.

Det anbefales, at man isolerer sig selv, indtil man har været symptomfri i 48 timer.

- Det primære udgangspunkt er, at man hele tiden tilstræber, at man kan isolere sig i eget hjem. Både fordi man jo er tryg i sit eget hjem, fordi det er det, man kender, men også fordi de ressourcer, der bruges på at isolere uden for eget hjem, gerne skal allokeres til dem, som reelt ikke har en mulighed for at lade sig selvisolere. Så det er ikke sådan, at man kan blive isoleret uden for hjemmet, fordi man synes, det kunne være fedt, siger Michael Bjørn.

Han oplyser, at Assens Kommune indtil nu kun har hjulpet med at isolere tre personer uden for eget hjem.

Annonce

Ingen udgift

Michael Bjørn vil ikke fortælle, hvor man bliver isoleret henne, hvis man ikke kan isoleres i eget hjem, men han siger, at det er en god blanding af lukkede hoteller og vandrerhjem over hele Fyn, da de fynske kommuner samarbejder på tværs.


Det primære udgangspunkt er, at man hele tiden tilstræber, at man kan isolere sig i eget hjem.

Michael Bjørn, direktør for Social og Sundhed


Man vil få en bolig og kost stillet til rådighed under sin isolation, så man ikke skal bevæge sig uden for døren. Men regningen står hverken borgeren eller kommunen for, siger Michael Bjørn.

- Det er en kommunal udgift, men det er en af de udgifter, der kommer til at ligge under coronarelaterede udgifter, som vi bliver kompenseret for. Vi ved ikke, hvordan forhandlingerne ender, men udgangspunktet er, at det her ligger som en af de opgaver, kommunerne har fået, og derfor vil vi blive kompenseret, siger Michael Bjørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce