Annonce
Middelfart

Kan du ikke booke en vaccinetid? Vent og prøv igen senere

Lige nu har Danmark tre godkendte vacciner fra firmaerne BioNTech og Pfizer, Moderna og AstraZeneca. Arkivfoto Birgitte Carol Heiberg
Da 92-årige Carl H. Lund blev inviteret til at blive vaccineret mod Covid-19, var der ikke nogen tider i nærheden. Men hvad skyldes de manglende tider? Og hvad man skal gøre, hvis man ikke kan booke en tid? Det har vi vendt med Region Syddanmark.

Den 3. februar modtog 92-årige Carl H. Lund fra Middelfart en invitation til at blive vaccineret mod Covid-19. Man da han klikkede ind på www.vacciner.dk for at booke en tid, var der ikke nogen på de nærmeste vaccinesteder i februar måned. Det samme var tilfældet dagen efter. Derfor endte Carl Lund med at bestille en tid i Horsens.

Han har nu henvendt sig til avisen med sin undren over vaccinetiderne.

For hvorfor er der ikke tider? Og hvad skal man gøre, hvis man ikke kan booke en tid?

Annonce

De spørgsmål har vi stillet Region Syddanmark, der er bekendt med udfordringen. Det kan forklares med, at regionen ligesom resten af landet har modtaget færre vacciner end forventet, og at de modtagne vacciner i disse uger derfor i første omgang bruges til at give andet stik til de borgere, der allerede har fået første stik.


Derfor er det bedste råd: Forsøg igen på et senere tidspunkt.

Region Syddanmark


Det er lige nu beboere på plejecentre, borgere over 65 år, der får personlig pleje og praktisk hjælp, særligt sårbare borgere i risiko for et alvorligt forløb med Covid-19 samt sundhedspersonale.

- De mange genvaccinationer og manglende leveringer betyder, at der vil være perioder, hvor vi simpelthen ikke har flere vacciner på lager. Derfor kan borgere godt opleve at have modtaget en invitation til at blive vaccineret mod Covid-19, og at der ikke er ledige tider, eller at centret tættest på dem ikke fremgår på vaccine.dk, oplyser Region Syddanmarki et mailsvar til avisen.

Prøv igen senere

Men selvom det kan være frustrerende ikke at kunne booke en tid med det samme, skal man ikke give op. Alle, der ønsker det, vil få vaccinen i løbet af de kommende måneder, men det kan måske kræve et forsøg eller to, før der er en ledig tid.

- Vi lægger nye tider ud på vacciner.dk, som vi får vaccinerne hver uge, så derfor er det bedste råd: Forsøg igen på et senere tidspunkt. Og hold øje med, hvilke grupper Sundhedsstyrelsen annoncerer de ankomne vacciner prioriteres til løbende, oplyser regionen i mailen.

Hver uge bestemmer Sundhedsstyrelsen, hvilke grupper den kommende vaccineleverance skal prioriteres til, og hvem der skal have hvilken vaccine. De forsøger at tilpasse antallet af invitationer til antallet at vacciner, men for at undgå at vacciner går til spilde, bliver man nødt til at invitere flere borgere, end der er vacciner til.

Derfor kan man risikere at skulle vente, indtil det igen er ens målgruppe og vaccinetype, der kan bookes tid til.

Carl H. Lund bor selv i Middelfart i Region Syddanmark, men han er endt med at tage turen til Horsens i Region Midtjylland for at få sine to stik. At borgere tager til en anden region for at blive vaccineret skaber dog ikke nogen problemer, forsikrer Region Syddanmark. Kun for borgeren selv, der skal køre længere.

Region Syddanmark har selv syv faste vaccinationscentre i Odense, Svendborg, Kolding, Vejle, Esbjerg, Sønderborg og Aabenraa.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Kerteminde For abonnenter

Spejderhytte ombygget til unikt fritidshus: - Det er måske et af de mest specielle sommerhuse i Danmark

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Odense For abonnenter

50 år med lig på bordet: Peter Mygind Leth er dødens detektiv - Disse sager har gjort størst indtryk på ham

Odense

Kunstner vil ikke fjerne kendt skulptur: - Den minder om det voldsomme svigt, kommunen udsatte mig for

Odense Håndbold

Althea Reinhardt var uigennemtrængelig i Champions League - Odense Håndbold sender slovenere hjem uden point

Sport

Axelsen efter H.C. Andersen-eventyr: - Vega gav mig energi og styrke

Erhverv For abonnenter

Johanne er en af Danmarks eneste kvindelige stenhuggere:  - Jeg har også masser af sten derhjemme

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Debat

Pendlere i modkørende trafik

Erhverv

Mountainbikere og støjende unge forpester naturen: Lad skoven være i fred

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Kommunalvalg

Politikere med røde ører - glemte at invitere to lokale kandidater til fælles hygge med vælgere: - Jeg beklager simpelthen dybt

Odense For abonnenter

'Banjo' var ved at drikke sig ihjel: Nu krænger grill-kongen hjertet ud efter livslangt alkoholmisbrug

OB For abonnenter

Statistikkens sjældne lov gik den fynske vej - OB kom tilbage fra afgrunden med scoring i sidste sekund

Annonce