x
Annonce
Assens

Kan du hjælpe? LAG MANK vil gerne af med fire mio. kroner

Ægteparret Brian og Marie Krusell Howitz , Brylle Bryghus, har med hjælp fra LAG MANK realiseret en 17 år gammel drøm om eget bryghus. Arkivfoto: Christian Nordholt
Der er ansøgningsfrist for at søge lokale LAG-midler 17. april, og foreløbig ikke mange ansøgere til puljen på knap fire mio. kroner.

Er du iværksætter med en god idé, der kan skabe grobund for nye arbejdspladser?

Så kan du måske hjælpe LAG MANK, den lokale aktionsgruppe for Middelfart, Assens, Nordfyns og Kerteminde kommuner, som uddeler landdistriktsmidler fra EU til lovende projekter.

LAG MANK har 4,7 mio. kroner tilbage i puljen, som der er ansøgningsfrist til 17. april, og der er endnu kun kommet to ansøgninger til pengene, fortæller formand Carsten Petersen.

Han er dog bekendt med, at der er flere på vej.

1,3 million kroner er reserveret til maritime projekter, men når man regner penge, der er kommet retur fra projekter, som ikke er blevet til noget, er der stadig knap fire millioner kroner tilbage, som kan søges af iværksættere fra blandt andet Assens Kommune.

Halvdelen af projektet skal finansieres af ansøgeren selv.

- Vi udbetaler ikke under 100.000 kroner, så projekterne skal have en værdi af mindst 200.000 kroner, siger Carsten Petersen.

I princippet kan man søge penge til det meste, men:

- Alt, hvad der har med iværksætteri at gøre, er førsteprioritet. Især, hvis der kan ske etablering af arbejdspladser. Almennyttige projekter støtter vi ikke, siger formanden.

LAG MANK har for nylig støttet blandt andet Brylle Bryghus og luksusfriluftsliv på Helnæs Mølle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce