Annonce
forside

Kan brænde i flere dage: Meterhøje flammer i selvantændt bjerg af flis ved fjernvarmeværk

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Lørdag morgen gik der ild i et bjerg af flis uden for Marstal Fjernvarme. Brandvæsenet forventer, at ilden kan tage flere dage at slukke.

Lørdag morgen opstod der brand i et 15 meter højt bjerg af flis lige uden for en af Marstal Fjernvarmes bygninger.

Flisen har ligget udenfor i en 30 meter bred bunke i lang tid og er blevet fugtig af efterårsvejret.

- Når flis bliver fugtigt og ikke bliver vendt, opstår der råd i det. I rådningsprocessen bliver der frigivet varme, og den varme har gjort, at der er gået ild i flisen. Så det er selvantændt, siger Christian Arnold, der er indsatsleder for Beredskab Fyn på Ærø.

Beredskab Fyn fik en melding om branden klokken 7.30 lørdag morgen, da en forbipasserende observerede to meter høje flammer i det 2000 ton tunge flisbjerg.

Siden har der været to brandmænd ude med en brandbil for at holde ilden under kontrol.

- Det er ikke til at sige, hvor lang tid der går, før vi får det slukket. Vi skal nok bruge de næste par dage på det, og så skal Marstal Fjernvarme have flyttet flisen til et andet sted, så det bliver vendt, siger Christian Arnold.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce