Annonce
Erhverv

Jensen vil kopiere Flammen: Varsler lockout af 3F-ansatte

- 3F har givet vores største konkurrent bedre vilkår i form af en overenskomst til restaurant Flammen. Og det er klart, at det kan jeg jo ikke tåle i den konkurrencesituation, vi er i, siger Anders Nikolaisen, administrerende direktør i Jensens Bøfhus, til Ekstra Bladet. Arkivfoto: PR-foto.
30 medarbejdere hos Jensens Bøfhus har modtaget et lockout-varsel. De er medlemmer af 3F, som har indgået en ny overenskomst med konkurrenten Flammen, og den aftale vil Jensens Bøfhus også gerne have. - Vi vil bare have lige løn for lige arbejde, siger Jensen-direktør.
Annonce

Fyn: Lige løn for lige arbejde lyder som et slogan fra en fagforening, men i overenskomstforhandlingerne mellem 3F og restaurantkæden Jensens Bøfhus er det arbejdsgiverne, der kræver lige vilkår.

Efter måneders forhandlinger har adm. direktør i restaurantkæden Jensens Bøfhus Anders Nikolaisen varslet lockout af 30 af kædens 700 ansatte.

- Vi er et nået et punkt i forhandlingerne, hvor vi skal sende et varsel, siger direktøren om lockoutvarslet, som gælder pr. 16. marts.

De 30 er medlem af 3F. Fagforbundet 3F har ifølge direktøren givet Jensens konkurrent restaurantkæden Flammen en ny 3F-overenskomst, som man gerne vil have på plads hos Jensens også.

- I dag er det sådan, at jeg har tre medarbejdergrupper. Tjenere, gastronomer i køkkenet og medhjælpere, som laver forskellige ting - de tre grupper må i dag ikke krydse hinandens felt, mens hos Flammen har de nu en enhedsmedarbejder, som må være over det hele og dermed er der en klart større fleksiblitet, siger han.

Det vil 3F ifølge Nikolaisen ikke være med til, og nu er forhandlingerne så fremskredne, at Jensens Bøfhus ifølge procedurerne skal varsle lockouten nu.

- Det er der, vi er nu, men vi forhandler videre her i weekenden og jeg håber da på, at vi kan nå en aftale, så vi kan få samme vilkår som vores største konkurrent, siger han.

- Og det handler ikke bare om, at du gerne vil spare nogle lønkroner?

- Nej, den samlede udgift vil være den samme for os for dem, vi ansætter fremover. Vores nuværende ansatte - både de 30 og de øvrige - bliver ikke påvirket, hvis vi får en ny overenskomst. Den vil kun gælde for nyansættelser, siger han.

Restaurantkæden ejes i dag af blandt andre Enrico Krog Iversen, tidligere hovedaktionær og direktør i Universal Robots, Hans Bøgh-Sørensen, adm. direktør og medejer af medicinalfirmaet Orifarm, og Torben Østergaard-Nielsen, en af Fyns rigeste mænd og ejer af oliekoncernen USTC i Middelfart.

Det var fredag ikke muligt at få en kommentar fra 3F's afdeling for Privat Service, Hotel og Restaution, som er Jensens Bøfhus' modpart i forhandlingerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Odense

Ren bonus for politiet: Mand anholdt med 36 poser hash efter påkørsel af betonklods

Annonce