x
Annonce
Fyn

Kan blive tvunget til at holde lukket: Gæster afbestiller nyt lokalt bed and breakfast helt hen i juni

Det er kun lidt mere end et år siden, parret Mona Lockdahl og Michael Hansen købte Kroghøjgård og begyndte at sætte stedet i stand. Arkivfoto
Sidste sommer havde bed and breakfast-stedet Kroghøjgård ved Røjle en flot debutsæson. I år dumper afbestillingerne allerede ind både i april, maj og juni. Derfor tilbyder ejerne nu gavekort og rabatter.

Røjle: Det er kun lidt mere end et år siden, Middelfart-parret Mona Lockdahl og Michael Hansen overtog deres over 200 år gamle bindingsværksdrøm, Kroghøjgård ved Røjle.

De første måneder gik med hårdt arbejde for at omdanne gården til et moderne bed and breakfast, inden de tog imod de første bookinger i maj 2019.

- Og vi havde simpelthen gæster hele sommeren, fortæller Mona Lockdahl.

I år er det en anden sag. Selvom Danmark officielt kun er lukket ned til efter påske, aflyser gæsterne allerede deres ophold flere måneder frem.

- Der er afmeldt helt ind i maj og juni måned, forklarer Mona Lockdahl.

Hun mener, at det formentlig skyldes, at mange af Kroghøjgårds gæster er udlændinge, der ikke regner med at kunne rejse ind i Danmark til den tid, eller ikke længere skal til et arrangement i området.

Annonce

Sæt pris på din by - sådan gør du

Fyens Stiftstidende udlodder hver dag en præmie til en borger, der har lagt penge hos en forretning og på den måde støttet butikslivet under coronakrisen.
  • Skriv i kommentarfeltet til artiklen på Fyens.dk eller på Facebook, hvor du har handlet i dag - vi har brug for butiksnavn, by og beløb.
  • Vi opfordrer til, at du handler lokalt - online - for at beskytte dig mod smitte. Tag hånd om hygiejnen og følg myndighedernes råd, hvis du handler fysisk.
  • Du skal skrive til os inden midnat for at deltage i lodtrækningen om dagens præmie.
  • Du kan deltage med lige så mange køb, du vil, så længe købet er foretaget i dag.

Vi trækker lod om præmier på hverdage frem til og med fredag 27. marts.

Vi trækker lod blandt alle kommentarer – vinderen får direkte besked.

Bliver dit lod trukket ud, beder vi dig dokumentere dit køb i form af en bon eller en overførsel senest fem dage efter, du har fået besked.

"Vi beder dig ikke om at gå amok i forbrug. Vi opfordrer til, at du handler lokalt og så normalt, som det er muligt i en unormal tid. Og vi gør det, fordi vi vil det bedste for vores lokalsamfund og for fynboerne, hvad enten man bor i Odense, Bogense, Middelfart eller Faaborg."

- Poul Kjærgaard, Chefredaktør Fyens Stiftstidende

Kan ikke leve af det

Mona Lockdahl er derfor i tvivl, om hun og Michael Hansen overhovedet kommer til at holde åbent.

- Meningen var, at jeg skulle leve af det her i sommer, og det kommer ikke til at kunne lade sig gøre. Så skal jeg ud at have et fuldtidsjob, og det kan ikke hænge sammen med bed and breakfast, siger Mona Lockdahl, der endda var ved at lægge planer om at udvide med endnu flere lejligheder.

- Men det hele er gået i stå nu. Det er virkelig brandærgerligt, for det tegnede så godt, siger hun.

Mona Lockdahl og Michael Hansen gør, hvad de kan for at sprede budskabet om Kroghøjgård på sociale medier, hvor de opfordrer lokale til at støtte og købe gavekort.

- Der er rigtig mange, der går ind og deler det og synes godt om, men der er ikke nogen, der køber noget, lyder det fra Mona Lockdahl.

Hun gør opmærksom på, at man i øjeblikket kan få 15 procent i rabat på sin overnatning, hvis man reserverer den direkte gennem Kroghøjgård i stedet for at bruge hjemmesiden booking.com.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce