Annonce
Assens

Kampsportsklub måtte tænke nyt - nu kan man træne coronavenlig bueskydning

Her ses klubmedlemmer i København, der træner kyudo. Foto: Vestfyns Aikikai
Kampsportsklubben Vestfyn Aikikai i Vissenbjerg har formået at holde gang i træningen trods coronarestriktioner, der samtidig har sat klubben i tænkeboks og resulteret i en helt ny træningsform.
Annonce

Vissenbjerg: De sidste 12 år har kampsportsklubben Vestfyn Aikikai på Idrætsvej 3 været omdrejningspunktet for Aikido-træning i Vissenbjerg.

Klubben har formået at holde godt gang i træningen igennem coronapandemien, der har sat en stopper for en stor del af det fysiske apsekt i træningen.

Men selvom den manglende fysiske træning fungerer fint, så har omstændighederne også tvunget klubben til at tænke i nye baner og initiativer, oplyser formand Jørgen Jakob Friis i en pressemeddelelse.

- Selv om det er lykkedes at holde gang i træningen, så har situationen også givet anledning til at tænke nyt, og motivationen til at begynde at tænke på alternative måder at træne på er opstået, siger han.

Derfor har instruktørerne og bestyrelsen i Vestfyn Aikikai igangsat et initiativ, hvor nye former for japansk kampkunst vil blive tilbudt. Former, der bedre egner sig til at blive trænet sådan som coronasituationen er lige nu.

Blandt de nye kampkunstner er den japanske form for bueskydning, som kaldes Kyudo. En tur til Japan i februar satte for alvor gang i tankerne om at udvide træningstilbuddet i den vestfynske kampsportsklub. Her besøgte medlemmerne nemlig en klub, hvor den type kampkunst blev trænet.

- Interessen for Kyudo har været blandt nogle af klubbens medlemmer i mange år, men efter en tur til Japan blev det besluttet at tage kontakte til det danske forbund. Efter nogle ture til København med deltagelse i træning og en hel del arbejde, er det derfor nu nået dertil, at Vissenbjerg som det første sted uden for København kan tilbyde adgang til træning i Kyudo, siger Jørgen Jakob Friis.

Annonce

Selvbygget udstyr

Ifølge formanden kræver det en del udstyr at starte Kyudo op som kampkunst.

Derfor har de medlemmer af klubben, som har taget initiativ til at starte Kyudo op, selv bygget nogle af de nødvendige dele, og der er blevet søgt støtte fra forskellige fonde med succes.

Vestfyns Aikikai har blandt andet modtaget støtte fra DGI, DFI og et lokalt firma. Derfor er der nu bestilt buer, pile og andet udstyr, som er på vej til Vissenbjerg fra Japan.

- Det betyder, at begyndere kan låne det nødvendige af klubben, indtil de har mulighed for at købe deres eget udstyr, siger Jørgen Jakob Friis i pressemeddelelsen.


Selv om det er lykkedes at holde gang i træningen, så har situationen også givet anledning til at tænke nyt, og motivationen til at begynde at tænke på alternative måder at træne på er opstået.

Jørgen Jakob Friis, formand for Vestfyns Aikikai


Hvor vestlig bueskydning handler om at ramme plet, så betragter man det i japansk bueskydning som mindst lige så vigtigt, at man er i stand til at afvikle skuddet i balance. Fysisk såvel som mentalt.

Inden Kyudo-træningen for alvor er startet op i Vestfyn Aikikai, har de første allerede tilmeldt sig. Den yngste på 18 år og den ældste på 81, oplyser klubben.

Annonce

Vær med

Jørgen Jakob Friis oplyser, at Kyudo-aktiviteterne starter med et introduktionsseminar den 5. og 6. december i Vissenbjerg, hvor der vil blive undervist af den danske chef-instruktør Nicolai Sichlau, der er 4. dan i Kyudo og bosiddende i København.

Interesserede kan henvende sig via den nye klubs hjemmeside www.akiyamakyudo.dk.

Der vil desuden være optag i klubben tre gange årligt begyndende fra januar 2021, hvor der vil være en introduktionsdag. Dato vil blive annonceret på klubbens facebookgruppe og hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce