Annonce
Sport

Kampen om de danske fodboldfans: Superligaen bløder tilskuere, men det lysner i OB

OB's kamp mod Randers på Nature Energy Park i Odense var en noget råkold oplevelse. Visse steder på stadion var der da også god plads. Generelt er OB dog den klub i Danmark, der har oplevet den største procentuelle fremgang i tilskuertalllet sammenlignet med sidste sæson. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Efter flere år med et fald i antallet af tilskuere til kampene på OB’s hjemmebane, der i dag går under navnet Nature Energy Park, ser det pludseligt lidt bedre ud i den indeværende sæson. Der er dog stadig omkring 4000 færre tilskuere til kampene end for 10 år siden og sådan ser udviklingen også ud i mange andre klubber, viser data fra DBU.

Odense Boldklub og mange andre klubber i Superligaen forsøger i stigende grad at bruge mere utraditionelle metoder til at lokke fodboldfans væk fra den magelige sofa og de store fladskærmtv og ud på stadion.

Et af de seneste eksempler kom fra OB i forbindelse med søndagens kamp mod Randers, hvor de første 200 udefans fik et gratis glas Mokai – eller Randers-champagne som OB kaldte det – og desuden kunne få serveret Thor-pilsnere fra hanerne i baren.

Kigger man statistisk på tilskuertallet i den danske fodboldliga, er der da også god grund til at skrue charmen på.

I langt de fleste klubber er tilskuertallet faldet igennem de seneste år. Og sammenligner man med det gennemsnitlige tilskuertal til holdenenes hjemmekampe for 10 år siden, ser det endnu mere kritisk ud i forhold til det tilskuertal, der i mange tilfælde er vital for klubbernes økonomi.

OB er dog den klub i Superligaen, der har oplevet den største fremgang i tilskuertallet med en stigning på 16,3 procent sammenlignet med sidste år. Og tilskuertallet i OB vil givetvis udvikle sig i en endnu mere positiv retning, når klubben i de kommende uger går i gang med slutspillet med de seks bedste hold.

Selv med de mest optimistiske briller står det dog fast, at OB heller ikke når op på niveauet for 10 år siden, hvor det daværende Fionia Park i gennemsnit trak mere end 10.000 tilskuere til hjemmekampene.

I den interaktive grafik herunder kan du se, hvordan det gennemsnitlige tilskuertal har udviklet sig for OB og de andre nuværende Superligaklubber over de seneste fem år – og desuden sammenligne tallet med tilskuertallet for 10 år siden i sæsonen 2008/09.

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce