Annonce
Udland

Kampen om at blive briternes næste leder begynder

Daniel Leal-Olivas/Ritzau Scanpix
Seks konservative har meldt sig på banen til at overtage posten som partileder og premierminister efter May.

Dagen efter, at den britiske premierminister, Theresa May, meddelte, at hun træder tilbage 7. juni, er kampen om at blive hendes afløser skudt i gang.

Det skriver BBC.

Formelt begynder arbejdet med at finde en ny leder af det konservative parti og dermed også en ny premierminister først i juni.

Men lørdag har seks kandidater bekræftet, at de har intentioner om at forsøge at blive valgt.

Bookmakerne i London har Storbritanniens tidligere udenrigsminister Boris Johnson som favorit til at efterfølge May i Downing Street 10.

Men ifølge BBC er der fem andre, som også har meddelt, at de vil tage kampen op for at besidde den magtfulde post.

Lørdag aften annoncerede også den tidligere brexitminister Dominic Raab, at han vil gå efter at blive partileder.

De andre kandidater er udenrigsminister Jeremy Hunt, international udviklingsminister Rory Stewart, sundhedsminister Matt Hancock og tidligere arbejds- og pensionsminister Esther McVey.

Stewart slog fast lørdag, at han ikke vil være med i en regering, der bliver ledet af Boris Johnson, som åbner for at træde ud af det europæiske samarbejde uden en aftale.

- Vi kommer til at forlade EU 31. oktober med eller uden en aftale, sagde Johnson fredag.

- Måden at forberede sig på at få en god aftale er at forberede os på ingen aftale, sagde han.

Da Dominic Raab annoncerede sit kandidatur, meddelte han også, at han var villig til, at briterne forlod EU uden en aftale, hvis det blev nødvendigt.

Hancock, der senest har meldt sig på banen i kapløbet, siger, at Mays afløser bør være mere "brutalt ærlig", når det kommer til, hvad der skal til for at få en skilsmisseaftale med EU stemt igennem det britiske parlament.

Processen med at få valgt en ny konservativ leder og premierminister begynder i ugen, der kommer efter Mays afgang den 7. juni.

Hun bliver dog på posten, indtil hendes efterfølger er fundet. Det ventes at kunne tage adskillige uger.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Erhverv For abonnenter

- Kvinder er ved at banke sig selv tilbage til kødgryderne

Annonce