Annonce
Nordfyn

Kampen mod kiloene: Vægten går den forkerte vej i Veflinge

Ved oktober-vejningen i Veflinge var der røget for mange kilo på hos så mange af deltagerne i tab et ton-projektet, at det samlede resultat gik den forkerte vej. Plus 79 kilo blev slutfacit. Arkivfoto: Sugi Thiru
Der er bump på vejen mod et vægttab på et ton, som omkring 200 deltagere i et projekt i Veflinge har sat sig. Ved sidste vejning var der røget ekstra 79 kilo på. Men deltagerne har ikke mistet modet.

Veflinge: Du kender måske fornemmelsen af at være på slankekur, og så er tallet på vægten alligevel højere, end sidst du trådte op på den.

Den øv-fornemmelse kender deltagerne i vægttabs-projektet "Veflinge liv og fællesskab taber et ton" - i hvert fald som et kollektiv, for lige nu går det den forkerte vej i forhold til slutmålet om at deltagerne samlet set skal smide et ton i løbet af to år.

For ved den seneste vejning i Veflingehallen var slutfacit ganske vist et samlet vægttab på 321 kilo i forhold til udgangspunktet på 16.263 kilo midt i januar. Men det er 79 kilo mere end ved den forrige vejning omkring 1. juli.

De 79 ekstra kilo dækker over, at nogle af deltagerne har taget "temmelig meget" på, fortæller en af de to initiativtagere til projektet, Anne Margrethe Dalskov.

Efter det lidt nedslående resultat har Anne Margrethe Dalskov og Doris K. Mogensen sendt en mail til alle omkring 200 deltagere med en opfordring til at give den en skalle hen over vinteren.

I mailen opfordrer de til, at deltagerne laver en helt konkret handleplan om, hvordan de for eksempel vil tabe fem kilo inden næste vejning den 26. januar.

- Omkring 50 har svaret og sendt en handleplan, fortæller Anne Margrethe Dalskov, der også har mindet deltagerne om at tænke over, hvordan de vil undgå nogle af de mange fristelser, der truer med at ryge direkte ind på sidebenene i løbet af december.

Annonce

- Der skal strammes op

Tine Rosenlund deltager i projektet sammen med børnene Vigga og Oliver, og selv om hun havde tabt sig ved seneste vejning, erkender hun alligevel, at der er brug for en opstramning.

- Jeg skal tabe mig lidt mere. Vi skal i bedre form, og der skal strammes op rundt omkring, siger Tine Rosenlund, der har en 40-års fødselsdag og et kobberbryllup som motivation for at gi' den en ekstra skalle.

Også familien Grøn fra Reveldrup ved Bogense, der deltager i Veflinge-projektet med far, mor og tre sønner, har hængt lidt i bremserne i en periode, men familien arbejder stadig dedikeret mod målet om, at alle kommer i form til at deltage i Lillebælt Halvmarathon til foråret.

På grund af skader har både Niels Kristian og Gitte Grøn været forhindret i at deltage på løbeholdet i en periode, men nu er de i stedet begyndt at spinne, og de tre sønner er stadig med på løbeholdet.

- Og vi kommer også i gang med at løbe igen, forsikrer Gitte Grøn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce