Annonce
Middelfart

Kampagne på Middelfart Gymnasium: Drik mindre - oplev mere

Elever på Middelfart Gymnasium skal lave kampagnefilm om en ny festkultur, hvor alkohol ikke er i centrum. PR-foto

Kampagne rykker ind på Middelfart Gymnasium for at få kreative bud på ny festkultur

Middelfart: Drik mindre - oplev mere.

Sådan lyder budskabet i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens filmkonkurrence, som i dag banker på døren til Middelfart Gymnasium, hvor 1.g'erne skal bruge dagen på at lave deres egne film om en ny festkultur.

Hele årgangen i Middelfart bruger en dag på at lave kampagnefilm målrettet andre unge, hvor de forholder sig til, hvordan en ny festkultur uden alkohol som omdrejningspunkt kan se ud. Det foregår på en workshop, hvor eleverne prøver kræfter med at idéudvikle, skrive manuskript, tegne storyboard, filme og redigere på mobil eller iPad. Eleverne uploader de færdige film til www.lommefilm.dk, hvor de også kan gå ind og se hinandens film.

Workshoppen afsluttes med, at eleverne stemmer om, hvilken af de mange film, der skal repræsentere netop deres gymnasium i den videre konkurrence. Bedste film kåres i sidste ende af en jury og vindergymnasiet bliver belønnet med en alkoholfri morgenfest for hele gymnasiet.

Der deltager fem fynske gymnasier i kampagnen og 28 på landsplan.

Danske unge har ifølge en pressemeddelelse europarekord i alkoholforbrug. Således har 32 procent af danske 15-16-årige været fulde minimum én gang i løbet af den seneste måned. Det er meget højere end det europæiske gennemsnit, som er 13 procent.

Kampagnen søger at påvirke gymnasieelever, fordi alkoholvaner grundlægges i ungdommen. Den fremhæver, at et højt alkoholforbrug har negative konsekvenser for sundheden, og at alkohol kan være kræftfremkaldende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce