Annonce
Sport

Kampafgørende Anne Mette Hansen: For et år siden havde vi ikke vundet sådan en kamp

Anne Mette Hansen var en langsom starter ved VM-slutrunden, men nu er hun for alvor kommet i gang. Det er super vigtigt for Danmarks chancer i mellemrunden. Der er meget mere håndboldgys i vente i de kommende dage. Foto: Charly Triballeau/ Ritzau Scanpix
En lettet landstræner og en storspillende Anne Mette Hansen ser nu frem mod flere håndboldgys i mellemrunden ved VM-slutrunden.
Annonce

JAPAN - KUMAMOTO: - Vi har gået og ævlet om, at vi har flyttet os. Mod Frankrig synes jeg, at vi kan se, at det rent faktisk passer.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen var rolig. Han tog en slurk af den medbragte japanske dåseøl, og derefter begyndte den lettede mand så at uddele roser.

- Sandra (Toft, red.) skal op på en piedestal for hendes præstation, men det hænger også sammen med forsvaret. Og så er jeg dybt imponeret af Line Haugsted. Det er snart lige meget, hvem hun dækker sammen med. Haugsted - hun er helt vild, mente han.

- Hun bevæger sig fuldstændig fantastisk og er rigtig god til at forudse situationerne. Hun gør det svært for de modstanderen, og så synes jeg lige så godt, at jeg nu kan sige, at Mie Højlund har fået sit internationale gennembrud. Nu bruger vi hende også som forsvarsspiller. Det tror jeg ikke, at hun havde regnet med, da vi tog hjemmefra.

Kampen var liv eller død, men Danmark var ovenpå stort set hele vejen.

- Jeg kan dårligt huske, hvad jeg sagde til dem i halvlegen. Vi havde jo dækket godt op og givet Sandra gode betingelser inde i målet. Meget gik op i en højere enhed.

Annonce

Rent kaos

Også Anne Mette Hansen var lettet, men hun syntes godt nok, at tiden gik ufattelig langsomt til sidst.

- De sidste sekunder? Rent kaos.

Györ-spilleren gjorde en kæmpe forskel i de afgørende sekvenser. Hun scorede blandt andet et fremragende mål til 19-17 i en situation, hvor Danmark var i undertal og havde en enkelt aflevering tilbage, og senere fik hun tiltvunget sig det kampafgørende straffekast.

- Omkring målet tænke jeg, at den bare skulle jernes ind. Hvis den ikke gik ind, måtte den ryge om bag målet, så alle kunne nå at løbe hjem. Heldigvis gik den ind. Det er fantastisk, men generelt synes jeg bare, det er rart, at vi hele tiden tør at gå mod mål.

- Vi tøver ikke, og så var det fantastisk, at Stine (Jørgensen, red.) bare var iskold på det sidste straffekast, og Sandra (Toft, red.) bare redder igen og igen inde i målet. Det var helt sindssygt. Da vi får den sidste to minutters udvisning med tre minutter, tænkte jeg, at det er løgn det her.

Og Anne Mette Hansen vil tage opturen med ind i mellemrunden.

- Vi har rejst os, og det er bare så stærkt. For et år siden tror jeg ikke, at vi havde vundet sådan en kamp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce