Annonce
Assens

Kamp om pladserne: Lokale vil ind og påvirke Energi Fyn

Der er valg til Energi Fyns repræsentantskab 31. oktober. Foto: Martin Kloster

Der er valg til Energi Fyns repræsentantskab denne uge. Flere lokale borgere vil gerne ind, deriblandt Assens Kommunes borgmester Søren Steen Andersen. Han stiller op som privatperson.

Annonce

Skulle du have overset det, så er der valg til Energi Fyns repræsentantskab.

Der er flere forskellige valgområder, og det er ikke delt op efter kommunegrænser, men næsten. Derfor "rager" valgområde to i Assens Kommune ind i Middelfart, Odense og Faaborg-Midtfyn Kommuner (det såkaldt orange område).

Blandt kandidaterne, der har bopæl i Assens Kommune, springer måske særligt et navn i øjnene, det er borgmester Søren Steen Andersen (V). Han vil som privatperson gerne ind i repræsentantskabet. Derudover sidder Christian Lundegaard (Ebberup), Ebbe Knudsen (Vissenbjerg), Søren Edlefsen (Assens), Hans Juel Jensen (Tommerup), Jørn Frederik Jørgensen (Høed) og Niels Ryssel (Ebberup) allerede i repræsentantskabet. De vil gerne genvælges.

Søren Steen Andersen beskriver sig selv i sin kandidattekst på Energi Fyns hjemmeside som en, der "støtter op om andelstanken". Han stiller op og synes, han har tiden. Fordi:

- Det interesserer mig, og fordi jeg som borgmester faktisk holdt mig lidt ud af at være repræsenteret i mange ting efter valget. Og så levner det en lille smule luft til det her. Der er et par møder om året. Jeg er født lidt i forsyningsverdenen og det interesserer mig, siger Søren Steen Andersen - privatpersonen.

Andre politikere eller eks-politikere på Fyn med hede repræsentantskabsdrømme er bl.a. Kim Johansen, Socialdemokratiet (Nordfyn), eks-politiker, den Konservative Steen Møller fra Odense og eks-borgmester i Nyborg og nuværende MF'er for Socialdemokratiet Erik Christensen.

De stiller op fra Assens Kommune

I Assens Kommune stiller følgende personer op til Energi Fyns repræsentantskab (det såkaldte vangområde 2):

Anders Kristensen (Glamsbjerg).

Annette Søby Jensen (Ebberup).

Christian Lundegaard (Ebberup).

Ebbe Knudsen (Vissenbjerg).

Søren Edlefsen (Assens).

Hans Juel Jensen (Tommerup).

Helge Kold (Haarby).

Ib Helm-Petersen (Assens).

Inge Larsen (Haarby).

Jesper Slott (Tommerup).

Jørn Frederik Jørgensen (Høed).

Jørn Strand Nielsen (Sarup).

Lene Chortsen Isak (Tommerup St.).

Louise Andersen (Frankfri).

Niels Ryssel (Ebberup).

Peder Erbo Andersen (Assens).

Poul Hansen (Brunshuse).

Søren Mikkelsen (Vissenbjerg).

Søren Steen Andersen (borgmester - Tommerup).

Ove Jakobsen (Tommerup St.).

Ulrikka Brændgaard Nissen (Solevad).

Annonce

Repræsenteres af kunderne

En af de nye kandidater er bl.a. Louise Andersen. Hun stiller op af samme grund som Søren Steen Andersen - og dog:

- Det er en stor interesse for andelstanken. Det er hovedårsagen. Jeg har ikke den store forkromede indsigt om Energi Fyn. Men jeg synes det er vigtigt, at repræsentantskabet repræsenterer kunderne. At det ikke er så mange virksomhedsejere i den dur, der sidder der, siger Louise Andersen, der dog selv driver en mindre it-virksomhed.

Men hun tænker nok på de større spillere. En af de lidt større virksomhedsejerne, Anders Kristensen, som ejer Jens Kristensen El-Anlæg A/S i Glamsbjerg, kunne måske være en af dem, hun hentydede til.

Anders Kristensen begrunder sit kandidatur således:

- Som elinstallatør på Fyn arbejder vi tit sammen med Energi Fyn. Den proces, som vi arbejder med Energi Fyn på hver dag, og de udfordringer som vi har, både gode og dårlige, dem vil vi gerne have indflydelse på og hjælpe med at effektivisere og gøre bedre, fortæller han.

"Butikken" Energi Fyn er blevet større og større, bemærker han, og så vil han gøre Energi Fyn mere kundevenlig.

Annonce

Der kan stemmes indtil onsdag kl. 15

Andelsselskabet Energi Fyn er ejet af 200.000 andelshavere, som kan stemme. Energi Fyns repræsentantskab består af 82 repræsentantskabsmedlemmer. 13 kommer ind i valgområde to.

Der kan stemmes indtil 31. oktober klokken 15 - og du har fået din stemmeseddel via post og kan stemme på Energi Fyns hjemmeside energifyn.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bil kørte ind i jordbunke

Annonce