Annonce
Erhverv

Kamp om discountkunder: Ny dagligvarekæde åbner i Svendborg til juni

Den nye Coop 365-butik åbner i stueplan i dette byggeri på Lerchesvej. Spar Nord får også adresse i stueplan, mens der bliver25 lejligheder i de to øverste etager. Foto: Ole Grube
Coop’s nye våben i kampen om discountkunderne, kæden Coop 365, åbner i Svendborg med Rema 1000 og Føtex som naboer.

Svendborg: Netto, Aldi, Fakta, Lidl og Rema 1000 er her allerede, og i juni åbner endnu en dagligvarekæde i kategorien af discountbutikker.

Det er den nye kæde Coop 365, der åbner en butik i tilknytning til et nyt lejlighedsbyggeri på Lerchesvej mellem Føtex og Rema 1000 tæt på havnen i Svendborg.

Den nye Coop-kæde åbnede de første 13 butikker i september sidste år som et angreb på Rema 1000 og Netto, som Coops discountkæde Fakta har haft svært ved at konkurrere med. I dag er der 28 Coop 365-butikker i hele landet, og man er i følge informationsdirektør i Coop Jens Juul Nielsen stadig ved at teste butikkerne, der har lovende resultater.

Annonce

Direktøren oplyser, at de nye butikker har en større vækst i salget end sammenlignelige butikker, og at kæden har positive tilbagemeldinger fra kunderne, som især fremhæver nogle pænere butikker, et større udvalg og en bedre overskuelighed.

Coop 365-butikken på Lerchesvej bliver den sjette på Fyn: Der er i dag fire butikker i Odense og én i Assens.

Kontakt til ny dagligvarekæde

Samtidig med åbningen af Coop 365-butikken på Lerchesvej lukker Coop den nuværende Fakta-butik på Toldbodvej. Det er dog ikke usandsynligt, at der også i fremtiden vil blive solgt mælk, rugbrød og pasta i butikken på Toldbodvej – blot med et andet navn på facaden.

Ejendommen på Toldbodvej ejes af ejendomsselskabet Barfoed Group, og direktør Frederik Barfoed fortæller, at man har følere ude til to sider om en overtagelse af butikken.

- Vi taler med en dagligvarekæde og med nogle, som vil åbne en butik i en anden branche, men indtil lejemålet juridisk er opsagt, kan jeg ikke fortælle mere, siger Frederik Barfoed.

Coop oplyser, at man vil opsige lejemålet og lukke Fakta-butikken, når den nye butik åbner på Lerchesvej.

Annonce

Ombygget til lejligheder

Barfoed Group købte ejendommen på Toldbodvej i 2002 for 17,1 millioner kroner. Den går under navnet Codanhus og har tidligere også huset et Lær Dansk-center og en række liberale erhverv, men udover Fakta-butikken i stueplan er resten af ejendommen nu ombygget til lejligheder.

Når Coop 365 åbner på Lerchesvej, lukker Fakta-butikken på Toldbodvej, men måske rykker en ny daligvarekæde ind i lokalerne. Foto: Ole Grube

Byggeprojektet på Lerchesvej indeholder udover en Coop 365-butik også 25 lejligheder og en ny Spar Nord. Banken mangler plads og flytter fra lokaler i Sct. Nicolai Gade.

Byggeriet på Lerchesvej opføres af entreprenørfirmaet Hans Jørgensen & Søn, og det er planen, at lejlighederne skal være indflytningsklar i løbet af maj.


Vi taler med en dagligvarekæde og med nogle, som vil åbne en butik i en anden branche.

Frederik Barfoed, Frederik Group


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce