Annonce
Nordfyn

Kamp for at tiltrække unge til ældreområdet

Der er behov for at rekruttere flere unge mennesker, der har lyst til en fremtid inden for ældreområdet i Nordfyns Kommune. Arkivfoto.
Antallet af ældre stiger markant de kommende år og dermed også behovet for mere personale inden for ældreområdet. Nordfyns Kommune klar med initiativ, der skal få flere unge til at vælge den retning, når de skal søge job.

Nordfyn: Allerede i dag er det mange steder vanskeligt at rekruttere tilstrækkeligt med kvalificeret personale til ældreområdet, og udfordringen vil de kommende år stige i takt med, at der bliver flere ældre med behov for pleje.

Det er årsagen til, at Nordfyns Kommune nu forsøger at tiltrække arbejdskraft på en alternativ måde. Målgruppen for et to-årigt projekt kaldet spirejob er de 15-17-årige. Hensigten er, at unge skal få lyst til at tage en sundhedsfaglig uddannelse. Det gælder social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent eller noget helt tredje.

Til det formål oprettes der tre stillinger skræddersyet de unge. Lønnen forventes at blive 68 kroner i timen. Jobbet indebærer, at man skal arbejde et par eftermiddage om ugen på et af kommunens plejecentre. Spirejobbene skal gerne vise de unge, hvor spændende og givende et arbejde i ældreplejen er.

Annonce

Det skal de lave

De arbejdsopgaver, som de 15-17-årige "spirer" får, kommer til at bestå af:

Læse for en enkelt beboer eller gruppe af beboere.

Gå ture med beboerne.

Spille spil med beboerne.

Se tv med beboerne.

Samtale med beboerne.

IPAD aktiviteter med beboerne - Skype, SMS.

Spille musik eller synge for og med beboere.

Borddækning, folde servietter.

At lægge rent vasketøj/vaskeklude med videre sammen.

Rydde op i beboerens skabe sammen med den enkelte, hvis beboeren ønsker dette.

Derudover skal "spirerne" blandt andet introduceres til:

Hvad sker der, når man bliver ældre. Hvad er demens. Hvilken adfærd kan de komme ud for hos borgerne. Kommunikation. Ordentlighed. Tavshedspligt. Etikette og adfærd. Hygiejne. Rammerne for arbejdet, herunder arbejdsopgaverne og hvordan de vælger hvad der skal gøres lige i dag.

Mindst to skal vælge

Ambitionen er, at mindst to af de unge ender med at vælge en uddannelse inden for området. Projektet løber fra januar 2020 til 2021, og skal også ses i lyset af, at social- og sundhedsuddannelserne i dag oplever en vigende søgning, og at der er et højt frafald under uddannelsen.

Ligeledes udskrives man hurtigere end tidligere fra sygehusene. Alt sammen faktorer, der medvirker til, at plejebehovet på lokalt plan vokser. Inspirationen til projekt spirejob har kommunen hentet i Horsens Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce