Annonce
Kerteminde

Kamilla går til kamp mod kommunens ukrudt: - Kom med ud og lug

Kom med på lugepatrulje, lyder opfordringen fra Kamilla Bundgaard. Hun er træt af at se på det mandshøje græs og ukrudt overalt i bybilledet. Foto: Helle Kryger
Kommunen sender ikke flere penge, så lad os gribe lugejernet og få en hyggelig dag ud af det, opfordrer Kamilla Bundgaard, der er træt af at se på ukrudt i bybilledet
Annonce

Kerteminde: Mælkebøtter i fortovet, faretruende tidsler i vejkanten og mandshøjt græs langs vejene.

- Man skulle næsten tro, at landmændene har udvidet deres marker helt ind i byen. Det er altså ikke særlig kønt og simpelthen så pinligt, når man tænker på, hvor mange turister der i de her måneder kommer til Kerteminde.

Sådan siger Kamilla Bundgaard, der bor i Rynkeby, og nu blander sig i debatten om de store besparelser på vedligeholdelse af kommunens grønne områder:

- For det første synes jeg, det er direkte farligt med det høje græs, der spærrer for udsynet fra udkørselsvejene som eksempelvis ved Nymarksskolen. Noget andet er, at det ser farligt ud inde i Kerteminde lige nu, siger hun.

- Jeg synes, vi skulle afholde en fælles "havedag" og hjælpe vores gader fri for ukrudt, ligesom de her affaldsindsamlinger, der bliver afholdt flere gange om året. Det bør ikke være sværere end at oprette en Facebook-event i de forskellige lokal-områder, give den gas i et par timer og slutte af med kaffekurven.

Kamilla Bundgaard, Rynkeby

Annonce

Fælles havedag

Hun opfordrer nu folk til at tage sagen i egen hånd:

- Jeg synes, vi skulle afholde en fælles "havedag" og hjælpe vores gader fri for ukrudt, ligesom de her affaldsindsamlinger, der bliver afholdt flere gange om året. Det bør ikke være sværere end at oprette en Facebook-event i de forskellige lokal-områder, give den gas i et par timer og slutte af med kaffekurven, siger hun.

Den opfordring vækker glæde i Park- og Vejafdelingen i Kerteminde Kommune, hvor panderynkerne vokser i takt med ukrudtet på fortovene. Michael Timm er afdelingsleder:

- Vi bliver rent ud sagt bombarderet med henvendelser i øjeblikket. Hver eneste morgen ligger der en bunke af klager til mig. Vi er blevet massivt besparet på vores budget. Vi har skåret arme og ben væk. Mennesker er blevet fyret, og dem der er tilbage løber meget, meget stærkt alle sammen og har svært ved at nå det hele. Det gør, at vi altså ikke kommer over vores græsplæner, så de kommer til at se pæne og fine ud. Ukrudtet kommer til at stå højt i vores fortove, og vi kommer til at se mere skrald på gaderne. Det er en konsekvens af de besparelser, der er blevet lavet.

Annonce

Tre ansatte til at slå 430 kilometer grøftekanter

Politikerne i miljø- og teknikudvalget besluttede i efteråret 2018 at reducere park- og vejbudgettet fra 22 til 19 millioner i 2019 og frem. Derfor modtages al hjælp med kyshånd, fortæller Michael Timm:

- Alle der har lyst, må meget gerne hjælpe med at passe vores arealer. Det kan vi kun opfordre til. Så hvis nogen har en le eller plæneklipper må de hjertens gerne slå grøftekanterne. Alt det der har været klippet før af os, må borgerne gerne selv passe.

På Materialegården er der tre mand tilbage til at slå al kommunens græs. Det inkluderer 430 kilometer vejstrækning.

Kamilla Bundgaard vil i dag oprette en begivenhed på Facebook, hvor hun opfordrer sine egne naboer - Skovhuse-beboere - til at gøre noget ved sagen den 22. juni 2019. Hun håber, at andre vil følge initiativet i kommunens øvrige byer. Du er velkommen til at kontakte Kamilla på telefon 61 15 19 18, hvis du vil med på lugepatrulje.

Når intervallerne mellem græsslåningen bliver længere vil der lægge hø på arealerne. Væn jer til det, lyder det fra chefen for park- og vej i Kerteminde Kommune. Der er kun tre mand tilbage til at slå 430 kilometer vejstrækning.Foto: Helle Kryger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce