Annonce
Sport

Kamerahold ville ikke hilse på OL-chefen fra Tommerup: Mere end et år senere gennemføres OL 'stensikkert'

Jobbet som chef for den danske OL-delegation har krævet mange arbejdstimer, men har til gengæld givet mange oplevelser for Søren Simonsen. Foto: Louise Dyring Mbae
Gennem sine snart to år som chef for den danske OL-delegation, har Søren Simonsen fået mange oplevelser. Også nogle, han umuligt kunne have forestillet sig.

OL: Midt i en af sportens mest udfordrende tider, kæmper en fynbo for at skaffe de danske atleter de bedst mulige forhold til sommerens OL i Japans hovedstad Tokyo.

Chefen for den danske OL-delegation – eller chef de mission, som det hedder på olympisk – er nemlig Søren Simonsen, der er teamleder med olympisk ansvar i Team Talent og Elite i DIF.

Og for at slå det fast med det samme, finder han det ”stensikkert”, at OL bliver holdt og afviklet fra 23. juli til 8. august.

Annonce

Om få dage runder han to år i jobbet. Sport Fyn har talt med den tidligere håndboldspiller, der bor i Tommerup, hvor han er engageret i det lokale foreningsliv og siden 2005 har været træner i den lokale håndboldklub.

Torsdag var en japansk politiker ude og så tvivl om, hvorvidt OL vil blive holdt som planlagt. Hvad siger din mavefornemmelse?

- Det bliver stensikker skudt i gang 23. juli.

Hvordan kan du være så sikker?

- Tingene er så fremskredne nu. Der er egentlig ikke noget, der er forandret det seneste halve år. Der er kommet nogle mutationer, som vi rigtig gerne vil have styr på og undgå, men det ændrer ikke billedet af, at det her kan gennemføres ansvarligt.

- Jeg ved godt, at der laves undersøgelser i den japanske befolkning om, hvorvidt de vil have OL eller ej, men jeg tror nu ikke, at den japanske regering lader det her falde til jorden. Dels har de investeret rigtig mange yen (Japans valuta, red) i det allerede, og så vil det også være et enormt præstigetab over for verdenssamfundet, hvis man skulle aflyse.

Hvordan har du oplevet samarbejdet med forbund og de japanske myndigheder det seneste års tid?

- I slutningen af februar 2020 er vi på studietur derovre, hvor det begynder at tage lidt fart. Der ligger skibet ud for Yokohama, hvor der er 700 smittede ombord, og det er det, man taler om i verdenssamfundet.

- Der får vi nogle meldinger fra Danmark om, at der er stor bekymring for os over, at vi nu er derovre, hvor der er smittede. Vi gik jo rundt i Tokyo, godt nok sprittede vi hænder, men ingen var ramt af noget som helst.

- Da vi så ankommer i lufthavnen, mødes vi af et kamerahold, hvor ingen vil give hånd, fordi de er bange for at blive smittet af mig. Der går det op for os, at nu er der et eller andet galt. 14 dage efter bliver det hele aflyst.

- Så lå tingene meget stille hen over sommerferien, hvorefter der blev holdt nogle konferencer med IOC om status. Der bliver det også slået fast, at det bliver udsat til 2021, og hvis det ikke kan gennemføres i 2021, bliver det en aflysning.

- Lige inden, tror det var i december, blev det slået fast fra IOC, at nu var det ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt man skulle afvikle det, nu var det stensikkert et spørgsmål om, hvordan man skulle gøre det. Derfra har vi været i dialog med Tokyo 2020 på næsten en ugentlig basis om alt det praktiske.

Hvad er dine vigtigste opgaver som chef de mission?

- At organisere en deltagelse til OL, som giver så problemfri en rejse og ophold som muligt, så de meget dedikerede elite atleter kan fokusere på at præstere.

- De skal møde ind til noget, der er velorganiseret. Noget som er godt planlagt, så de ikke skal fokusere på rejse, transport, bespisning og så videre. Alle serviceydelser, mad, styrketræning, fysioterapeuter og så videre skal være på plads, så atleten står skarpest, når der fløjtes op.

- Og så er OL i Tokyo én event blandt mange. Jeg nåede at komme med til Minsk til European Games, og var i Barku til EYOF og i Lausanne til ungdoms-OL. Vi varetager 11 Olympiske events på fire år. Så der ligger masser af gode ting i fremtiden også.

- Vi har taget hul på Paris 2024, så de momentale udfordringer, vi har med Tokyo 2020, er bare en del af det. Så i forhold til jobbet set lidt i perspektiv, venter der rigtig mange spændende opgaver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce