Annonce
Indland

Kameraer mod stenkast: Efter otte måneder har politiet kun sat tre op

Rigspolitiet forventer, at 22 af de 30 planlagte motorvejskameraer vil være opsat inden 1. november. Lige nu er tre kameraer på plads. Arkivfoto: Michael Bager

Blot tre ud af de planlagte 30 kameraer, Rigspolitiet skal sætte op ved de danske motorvejsbroer, er installeret og sat op. Det vækker harme hos fynsk retsordfører.

Kameraer ved motorvejsbroer. De skulle være med til at skabe tryghed for de mange, der kører på de danske motorveje, og undgå episoder som på Fynske Motorvej i tirsdags, hvor der bliver smidt sten eller andre genstande ned på bilerne.

Men en aktindsigt i Justitsministeriet, som Radio24syv har fået, viser, at der indtil videre kun er blevet sat tre ud af de 30 planlagte kameraer op.

Det er noget, der vækker harme hos Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

- Det er simpelthen mangel på respekt. Vi har fået lovprisning fra (justitsminister, red.) Søren Pape Poulsen på, at kameraerne ville blive sat op inden årsskiftet. Jeg troede, de alle var sat op, og der var styr på det, siger hun til Radio24syv.

Annonce

Rigspolitiet udtalte allerede i december 2017, at det var "i fuld gang" med at anskaffe de mange kameraer.

- Vi er i gang med at få kameraerne anskaffet. Det er noget, vi har prioriteret fra starten af. Vi er i fuld gang, sagde Rigspolitiets pressechef, Thomas Kristensen, til Radio24syv i december 2017.

Det skete, efter justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i november havde sagt, at der ville blive sat 30 kameraer op på udvalgte motorvejsbroer.

Rigspolitiet fortæller nu, at det beklager, at det ikke er gået hurtigere, men at det regner med, at der er sat 22 kameraer op inden 1. november i år.

Flere sager

Ønsket om kameraer på udvalgte motorvejsstrækninger kommer efter flere episoder med stenkast på de danske motorveje. Et af de værste eksempler skete i august 2016, hvor en tysk kvinde mistede livet på Fynske Motorvej. I bilen var også kvindens mand og søn. Hendes mand blev invalid.

Det var en flise kastet fra en motorvejsbro, der ramte bilen og den lille familie.

Flere sager har chokeret danskerne, og tirsdag skete det igen, da en genstand ramte taget af en bil, der kørte under motorvejsbroen på Ravnebjerggyden.

Fyens.dk undersøger sagen i dybden i podcasten "Stop stenkasteren", som du kan høre her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce