Annonce
Odense

Kajakroere skal samle affald i Odense Havn

GreenKayak betyder grønne kajakker. De har været i København siden 2017, og om knap en måned kommer to af dem til Odense. Pr-foto
Fra midt i august kan man gratis låne kajakker ved Nordatlantisk Hus mod at samle affald i havnen.

Fra om knap en måned kan man få en gratis kajaktur i Odense Havn. På visse betingelser.

I 2017 etablerede man foreningen GreenKayak i København. Den tilbyder frivillige en mulighed for aktivt at gøre noget for deres havnemiljø ved at stille kajakker gratis til rådighed. Fidusen er, at man låner en kajak af GreenKayak mod at samle affald, og allerede i den første sæson indsamlede rundt regnet 1000 frivillige i alt tre tons affald i Københavns vidtstrakte havnemiljø.

Initiativet har siden bredt sig, blandt andet til Berlin. Og fra midt i august kommer GreenKayak så til Odense - i samarbejde med Nordatlantisk Hus.

Onsdag den 14. august kl. 17 vil by- og kulturrådmand Jane Jegind som den første sætte sig til rette i en af kajakkerne og padle ud for at indsamle noget af det affald, der desværre flyder rundt i Odense Havn.

- GreenKayak er et dejligt initiativ, der kombinerer oplevelser på vandet og en renere havn for os alle, og jeg vil gerne rose Nordatlantisk Hus og GreenKayak for at få projektet til Odense. Jeg håber, at der er mange, som får lyst til at tage en tur på vandet og hjælpe med at holde vandet fri for affald, fortæller Jane Jegind (V).

Lanceringen af GreenKayak sker ved Nordatlantisk Hus, som skal være vært for to kajakker, der begge har plads til to roere.

Annonce
Nordatlantisk Hus skal være vært for de grønne kajakker. Pr-foto

Kun om torsdagen

GreenKayak kommer til Odense, fordi miljøorganisationen henvendte sig til Nordatlantisk Hus og spurgte, om huset ville være vært for kajakkerne.

Kajakkerne kan efter lanceringen lånes hver torsdag i august og september i Nordatlantisk Hus på betingelse af, at man gør en aktiv indsats og samler alt det affald op, man finder på sin rotur. Kajakkerne bookes online og udleveres sammen med redningsveste og øvrigt udstyr samt en grundig introduktion til de "miljøfrivillige". I 2019 starter GreenKayak stille og roligt op med en kort sæson på to måneder og mulighed for at låne kajakkerne en gang om ugen. Men meningen er, at initiativet fortsætter i 2020 og gerne længere, hvor kajakkerne udlånes fra maj til september.

Affaldet i havnen er dels noget, som fejlagtigt havner i vandet i stedet for i skraldespandene, og dels noget, der flyder ind i havnen udefra. Efterhånden som de grønne kajakroere samler affald sammen, bliver det vejet, så det bliver synligt, hvor meget der samles ind. Odense Kommune sørger for, at det indsamlede affald kommer væk på den rigtige måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

FIF-hæder til Torben Simonsen

Kerteminde For abonnenter

Politikere gik stik imod anbefalinger: Nu skal sag om 10. klasser gå om

Annonce