Annonce
Livsstil

Kagerne breder sig i Humble

Thomas og Kristiane Holst Riess står bag det langelandske succesbageri Pastry by Holst & Riess. Arkivfoto: Jacob Berg Hansen
I Humble på Sydlangeland ligger et lille paradis for brød- og kageelskere. Et sted, der sælger smørbagte lækkerier, surdejsbrød og kager, der har lige det ekstra. Stedet er Pastry by Holst & Riess, og snart er det ikke kun et bageri, men en oase med gårdhave og legeplads - og på sigt en 50’er-inspireret diner.

Der er gang i ovnene i Humble, hvor Thomas og Kristiane Holst Riess åbnede bageriet Pastry by Holst & Riess for knap to år siden. De har nemlig stor succes med at sælge brød og kager af den bedste kvalitet. Det fortæller Thomas Holst Riess.

- Vi fik at vide, at vi skulle forvente en del skepsis fra langelænderne, inden vi åbnede bageriet, men vi var ikke nervøse, for de fleste mennesker kan godt lide god kvalitet, fortæller han om begyndelsen på deres langelandske eventyr.

Parret boede i en lejlighed i Nordhavn i København. Men da corona ramte, gik det op for dem, hvor vigtigt det var at have et sted, hvor begge deres familier kunne samles. Gerne et sted, der lå lige midt i Danmark. Det blev til et stort hus på Langeland. I starten skulle det bare fungere som et sommerhus, men så opstod muligheden for at prøve en gammel drøm af.

Annonce

- Vi har altid talt om at starte noget sammen, så da bageriet i Humble blev sat til salg, slog vi til.

Thomas Holst Riess er uddannet bagermester og har arbejdet som udvikler for flere større virksomheder. Kristiane Holst Riess har 15 års erfaring som konditor og chokolatier, og snart er hun også uddannet ismester. Sammen udgør de et erfarent og passioneret team, der stiller store krav til kvaliteten af bagværket. Og det er ikke helt uden betydning.

- Vi går meget op i, at det, vi sender ud i butikken, kun er det bedste. Jeg tror, det er grunden til vores succes. Der er ikke et stort udvalg på hylderne, men vi kan stå 100 procent inde for, at det er lækkert, og at ingredienserne følger årstiden, fortæller Thomas Holst Riess.

Cruffin - en drøm af en kage. Sprød croissantdej rullet i sukker og fyldt med lækker hindbærganache og hindbærsnitte på toppen. Privatfoto

Hos Pastry by Holst & Riess er råvarerne lokale eller danske. De bruger rigtigt smør og frugt i kagerne - gerne fra deres egen have. Der er ingen essenser. De bruger ægte chokolade, selvom det både er dyrt og sværere at arbejde med, og brødet bliver bagt på deres egen surdej.

- Indimellem spørger kunderne om, hvorfor vi altid bager med surdej, men når vi forklarer alle dens gode egenskaber, giver det mening for dem, fortæller Thomas Holst Riess.

Han koldhæver sine brød i 24 timer, fordi det giver den bedste smag, og så bestræber han sig på at bage flere gange om dagen, så brødet på hylderne også er friskbagt om eftermiddagen.

Pastry by Holst & Reiis

Hovedgaden 15, 5932 Humble

Bageri - til sommer åbner også legeplads og gårdhave, hvor man kan nyde en kop kaffe.

Følg med på facebooksiden @Pastry by Holst og Riess.

Der er både omtanke og hjerte med i hele produktionen.

En fælles drøm

Det var ellers ikke en nem begyndelse for parret at få lov at starte virksomhed i Humble. Banken spændte ben lige til det sidste, og først da borgmesteren, erhvervs-, kultur- og turismechefen og en lokal bank blev indblandet, kunne det lade sig gøre at låne penge og oprette en driftskonto. Heldigvis lykkedes det, og i dag har det dygtige bagerpar så meget succes med deres forretning, at bankerne står i kø for at hjælpe. Det er dog en kende for sent.

Men succesen har betydet, at parret er flyttet permanent til Langeland sammen med deres fire børn, og de har mange planer for fremtiden.

Brød, som er bagt på Thomas Holst Riess' egen surdej og er koldhævet i 24 timer. Privatfoto

- I sommerferien åbner vi for gårdhaven bag bageriet. Her kan man sidde og nyde en kop kaffe, slå sig ned og få en lille pause. Vi får også bygget en legeplads til børnene, fortæller Thomas Holst Riess.

Planen er at skabe en oase i Humble, som folk har lyst til at vende tilbage til.

- Vi vil gerne skabe et sted, som har betydning for folk. Når de hører navnet Pastry by Holst & Riess, skal de tænke: ”Yes, der har jeg været.” En attraktion på Sydlangeland, som man har lyst til at vende tilbage til. Vi vil gerne være med til, at der sker noget her. Der er masser af mennesker, sommerhusejere og besøgende, og det er fedt for os, at vi kan skabe noget, der er unikt. Det skal være en oplevelse at komme på besøg.

Som noget nyt har parret også købt nabolokalerne til bageriet. Her har de planer om at åbne en 50’er-inspireret diner.

- Det bliver meget mere end bare et bageri.

Annonce

Fra verden til Langeland

Pastry er den internationale betegnelse for bagværk. Især det smørbagte af slagsen - croissanter og den slags. Parret lader sig generelt inspirere meget af verden omkring dem og er ikke bange for at eksperimentere. For eksempel bagte de en brunchbolle i påsken, som blev meget populær.

- Det er en surdejsbolle med bacon, pølser og æg. Et samlet måltid i en bolle. Det var et eksperiment, men den var udsolgt hver dag, fortæller Thomas Holst Riess.

Parret er i øvrigt ikke bange for at melde udsolgt af deres produkter.

- Man kan selvfølgelig altid bestille brød og kager hos os, hvis man vil være helt sikker på at få noget bestemt, men overordnet set er målet ikke, at hylderne skal bugne. Så må folk bare vende tilbage igen dagen efter. Hellere lidt, men godt.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Middelfart

Karin og Johannes var til fødselsdag, da én af gæsterne faldt om med hjertestop: Tirsdag lærte de selv at redde liv

Odense For abonnenter

Flere kilo hash fundet i lejlighed: Men dommer blev ikke overbevist af politiets beviser

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Odense

Så gik den ikke længere: Kæmpe eventsted er endnu en gang ramt af konkurs

Kerteminde For abonnenter

Mor og søn fandt indbrudstyv bag en skraldespand: Samme dag fandt far og søn en anden tyv på en mark

De giver den gas: Ordblinde håndværkere har succes med Danmarks største 3D-printer farm

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

Erhverv

Revisionsfirma gør op med branchens hårde arbejdspres: Her skal man ikke have dårlig samvittighed over at gå til tiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Assens

Utålmodige vinterbadere i opråb: - Det vil være spild af borgernes skattekroner at renovere denne bygning

Annonce