Annonce
Nyborg

Kaffen bryggede i Nyborg

Nyborg havde helt frem til 1984 status som en by med eget kafferisteri. I dag drikker danskerne i gennemsnit fire kopper kaffe. Om dagen. Foto: Michael Nørgaard

Coffee by Storm er ikke det første kaffefirma, der har dyrket de populære kaffebønner i Nyborg. Kaffe og Nyborg har en lang historie med blandt andet Nyborg Kafferisteri.

Nyborg: I dag drikker danskerne i gennemsnit fire kopper kaffe hver dag, og tal fra Analyse Danmark viser, at tre ud af fire danskere drikker kaffe. Kaffe er blevet en stor del af den danske kultur og har været det i mange år. Ikke mindst i Nyborg.

Som en af de få byer i Danmark havde Nyborg helt frem til 1984 status som en by med et kafferisteri. I mere end 100 år kunne nyborgenserne gå forbi det store kafferisteri nede på havnen, indtil det lukkede i 1984. Året før ristede de omkring 100 tons kaffe, og hver måned sendte de 400-500 kg kaffe til København.

Kurt Nielsen og Anders Schreiner Pedersen fra Nyborg Kafferisteri var entusiatiske kafferistere til det sidste. Men konkurrence fra de store virksomheder som Gevalia og Merrild truede det ældre, traditionelle risteri, og på grund af en større byfornyelse i Nyborg fra 1984, hvor der blandt andet skulle bygges et nyt boligområde nær risteriet, måtte Nyborg Kafferisteri riste sin sidste bønne og flytte produktionen til Jylland og pakningen af kaffen til Odense.

I en artikel fra 1983 fortæller de to indehavere, at reklame ikke var den store udgift for dem. De brugte stort set ikke penge på reklame. Deres salgstrick var af en lidt ældre karakter.

- Vort salgsapparat fungerer bedst via mund til mund-metoden. På den måde har vi over hele landet fået en del kunder, som smagte Nyborg Kaffen i deres ferier på Fyn, fortæller Kurt Nielsen fra Nyborg Kafferisteri i en artikel fra Fyens Stiftstidende.

Men navnet Nyborg Kaffe har holdt ved og kan stadig findes på hylderne i Nyborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Støt detailhandlen i Ørbæk

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce