Annonce
Kerteminde

Kaffehusets vokseværk forsinket: Museumscafé klar til oktober

Ingen adgang til Kaffehuset hen over sommeren. Mette Ladegaard Thøgersen havde håbet, at det var muligt, men nu er udvidelsen forsinket, så det først bliver til oktober, at der atter kan tages imod cafégæster. Foto: Mette Louise Fasdal

Johannes Larsen Museet havde håbet på at have plads til flere gæster i Kaffehuset til juni, men nu må museet vente med at genåbne Kaffehuset til efteråret.

Kerteminde: I år er maj en måned, som bare bliver ved med at give af varme solstråler, og derfor ville Finn Saaby og Tove Hansen fra Nyborg egentlig gerne på denne dag have spist frokost på terrassen ved Kaffehuset på Johannes Larsen Museet.

Men Kaffehuset er under ombygning, så på denne majdag er der blevet lukket, og der er skærmet af med hegn. Cafeen skal udvides, for på grund af museets stigende besøgstal de senere år kniber det med pladsen i det lille kaffehus, og især om sommeren må mange gæster gå forgæves.

- Det er ærgerligt, for der er rigtig mange her, der bruger "pausen" til at slappe af og lade op samt at få en kulinarisk oplevelse, fortæller afdelingsleder på museet, Mette Ladegaard Thøgersen.

Som så mange andre mærker Tove Hansen og Finn Saaby også, hvordan de kommer ned i tempo og mærker roen, når de kommer på museet, som de har årskort til. De har besøgt Anchers Hus på Skagen, som i lighed med Johannes Larsen Museet er et sted, hvor du kan opleve et velbevaret kunstnerhjem, for det var her, at det kendte par i dansk kunst, Michael og Anna Ancher, boede.

- Hvorfor skal vi rejse helt til Skagen, når vi kan få den samme stemning her, smiler Tove Hansen og kigger sig omkring.

På denne dag har hun og Finn Saaby måttet spise frokost nede i Kerteminde-by, men afdelingslederen forsikrer parret, som netop har oplevet udstillingen "Grøn," som sætter fokus på Johannes Larsens søster, Christine Swane, om, at der bliver noget at glæde sig til, når udvidelsen af cafeen står færdig.

For fremtiden bliver der plads til det dobbelte antal af gæster. Tidligere kunne der være omkring 40.

Annonce
Sådan kommer Kaffehusets vestfacade for fremtiden til at se ud. Køkkenet bliver køkkenet udvidet, så personalet får bedre forhold, og der kommer også en mulighed for vareindlevering her (th). Visualisering: Vaag Arkitekter

Klar til oktober

Egentlig var det meningen, at udvidelsen af Kaffehuset skulle stå færdig til den 29. juni, som er den dato, hvor museet i sin tid overtog kunstnerhjemmet. Johannes Larsen Museet havde regnet med, at byggeriet, som kan udføres takket være en generøs bevilling fra Ole Kirk's Fond, kunne begynde i marts, men sådan gik det ikke.

- Vi havde ikke de nødvendige byggetilladelser klar på det tidspunkt, og derfor er det først blevet her i maj, at vi har kunnet kommet i gang med byggeriet, fortæller museets afdelingsleder og kigger ind bag det trådhegn, der skærmer Kaffehuset for museumshaven.

- Det er smadderærgerligt, for det ville have været så dejligt, hvis det hele stod klar her til sommer, tilføjer hun.

Nu skulle byggeriet, som er tegnet af arkitekt Poul Ingemann, der også har stået bag museets udstillingsbygninger, Samlingen fra 1990 og Vingen fra 2001, gerne være færdig den 28. september. Og herefter forventes Kaffehuset at kunne genåbne 1. oktober.

I byggeperioden vil gæsterne gratis få serveret kaffe, te, saft og vand. I øjeblikket foregår det i PAX-rummet, men fra 15. juni bliver det i et telt i museumshaven. Her vil man i den ene ende af teltet kunne få slukket tørsten, mens man i den anden ende vil kunne opleve formidling.

Da byggeprojektet var i nabohøring, kom der én indsigelse fra de nærmeste naboer om længden på og afskærmningen af terrassen.

- Vi har naturligvis taget hensyn til begge ønsker, som nu er indarbejdet i projektet, understreger Mette Ladegaard Thøgersen.

På sigt er det også hensigten, at det skal blive muligt at kunne komme op til Kaffehuset fra Hindsholmvej ved, at der bliver etableret en sti.

- Men det er anden runde, smiler afdelingslederen.

- Nu skal vi først have plads til flere gæster, pointerer hun.

Kaffehusets nye tilbygning fra østfacaden, hvor der bliver lavet et stort rundt vinduesparti, så man her får udsigt ud over vandet. Visualisering: Vaag Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce