Annonce
Kerteminde

Kaffehuset i Kerteminde er klar: Museumscafé lukker gæster ind igen

Helle Knudsen (i midten) er den nye daglige leder af Kaffehuset på Johannes Larsen Museet. Hun får hjælp af søstrene Caroline Plato Ellegaard (tv) og Victoria Plato Ellegaard. Foto: Mette Louise Fasdal

Kaffehuset på Johannes Larsen Museet har været lukket siden maj, da det skulle renoveres og udbygges. Lørdag tager det imod gæster med mere plads, større køkken og nyt personale.

Kerteminde: Henover sommeren har Johannes Larsen Museet erfaret, at det har svært at være det foruden, men nu kan det endelig genåbne.

Lørdag kan de første museumsgæster få lov til at besøge museets Kaffehus. Det lukkede i foråret, fordi cafeen skulle udvides. Fredag er det de særligt inviterede, personale, naboer og håndværkerne, der får lov til at smugkigge på det færdige resultat.

Museet har nu fået plads til endnu flere gæster med den nye tilbygning, Fuglekassen, og køkkenpersonalet har fået et større køkken. Kabyssen, som det gamle køkken blev kaldt, er nemlig nu helt udskiftet med et større og mere industriel køkken.

I det nye køkken er der også rykket et helt nyt personale ind. For mens Kaffehuset holdt lukket, fik det gamle personale nemlig nyt arbejde, fortæller Johannes Larsen Museets afdelingsleder, Mette Ladegaard Thøgersen.

Kokken Helle Knudsen, som kommer fra et job på Broholm Gods, er den nye daglige leder af køkkenet, og hun vil blive flankeret af de to søstre, Caroline og Victoria Plato Ellegaard, som begge kommer fra restaurant Rudolf Mathis i Kerteminde.

Victoria Plato Ellegaard er også uddannet kok, mens hendes søster er tjener.

Annonce
Helle Knudsen glæder sig til, at denne tavle kommer op og hænge i Kaffehuset. Her kan gæsterne også de lokale leverandører. Foto: Mette Louise Fasdal

Drømmejobbet landede

Kaffehusets nye daglig leder ser frem til at tage fat i køkkenet. For hende er det også drømmejobbet, som hun nu tager hul på.

- Jeg kan godt lide det med, at jeg kan være med til at starte noget nyt op, forklarer hun og fortæller, hvordan Johannes Larsen Museet også bjergtog hende, da hun stod i museumshaven og ventede på at komme ind til jobsamtale.

- Ænder og gæs gik rundt, og der var bare sådan en ro, smiler hun og tilføjer, at det faktisk ikke var solskin den dag, men regnvejr.

Maden, som Helle Knudsen og det nye personale vil skabe til Kaffehuset, vil tage udgangspunkt i, at det er frokostretter, som passer til de særudstillinger, som museet har. Så er det også vigtigt for Helle Knudsen, at der - så vidt muligt - bliver brugt lokale råvarer til at lave maden.

- Kan vi ikke skaffe råvarerne lokalt, skal de i hvert fald være fra Fyn, påpeger hun.

Hun ser også frem til at gå på opdagelse i den køkkenhave, som museets frivillige dyrker, og som tager udgangspunkt i, hvad fuglemaler Larsen godt kunne lide.

Menukoret i Kaffehuset vil hele tiden følge årstiderne.

Som noget nyt følger Kaffehusets åbningstider også museets, og det vil også være muligt at besøge museumscafeen uden at skulle besøge museet, fortæller museets afdelingsleder.

- Man skal bare lige henvende sig i billetsalget, understreger hun.

De opmærksomme cafégæster vil lægge mærke til, at der lige mangler lidt belægning uden for Kaffehuset, men det vil snart være klart, forsikrer Mette Ladegaard Thøgersen.

I tilbygningen Fuglekassen er der kommet et stort rundt vindue, som vender ud mod Nordstranden. Det er noget, der vil fange museumsgæsternes opmærksomhed. Foto: Mette Louise Fasdal
Udstillingsmedarbejder Jonas Kragebær er her ved at samle de Ikea-møbler, som i begyndelsen vil møblere den nye tilbygning. Senere kommer der møblement, som arkitekten Poul Ingemann, der også har tegnet Fuglekassen, har designet. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce